Articole
29-08-2016

Cartea „The Female Leadership Paradox”, una dintre cele cinci nominalizari pentru titlul de “Management Book of the Year 2010” in Olanda, isi propune sa arate ce pot face femeile pentru a-si optimiza cariera si modul in care acest lucru poate aduce beneficii companiilor si organizatiilor in care acestea activeaza.

 

Care este paradoxul?

 

Niciodata in istorie nu a existat un numar mai mare de initiative, organizatii sau evenimente dedicate accesului femeilor la pozitii de top management. Tot mai multi CEO din mediul corporate pun in aplicare actiuni ce au ca scop incurajarea femeilor catre pozitii de leadership. Din ce in ce mai multe schimbari au loc atat in societate cat si in companii pentru a le oferi femeilor oportunitati si optiuni in drumul lor profesional. Cu toate acestea, rezultatele intarzie sa apara. In traseul catre top management, femeile se „pierd” undeva pe drum.

 

Scopul acestei carti este sa ofere o perspectiva obiectiva asupra situatiei in care se afla multe femei si sa demonteze mituri, cum ar fi ca este suficient sa muncesti din greu pentru a fi recunoscut si apreciat.

 

Un alt aspect important este modul in care este perceput leadershipul in societate: un concept masculin, unde femeile nu au un loc bine definit si pentru care trebuie sa se lupte. Cat timp aceasta perceptie va persista, ca femeile nu sunt potrivite pentru a fi lideri, va fi aproape imposibil sa avansam.

 

Autoarea acestei carti, Mirella Visser, a fondat in anul 2004 „Centre for Inclusive Leadership”, care vizeaza dezvoltarea unor cai de incluziune a femeilor in pozitii decizionale in cadrul organizatiilor internationale. In aceasta calitate, ea consiliaza companii internationale, ONG-uri, guverne si colaboreaza cu Comisia Europeana (ca expert Women and Leadership).

 

In 2011, Mirella fost desemnata prin decret regal membru al European Integration Committee, parte din Advisory Council on International Affairs, organismul consultativ independent al Dutch Minister of Foreign Affairs. Ea prezideaza filiala locala a administratorilor neexecutivi a Dutch Association of Directors and Executives (NCD) din 2011. Pentru munca depusa in promovarea femeilor in pozitii decizionale in Olada si restul Europei, ea a fost nominalizata pentru titlul de 'European of the Year 2007' la categoria 'Campaigner of the Year' de catre European Voice (The Economist). De asemenea, a fost membru al European Commission’s Network to Promote Women in Decision-making positions in Politics and the Economy (2007-2010).

 

Cartea „The Female Leadership Paradox” va fi disponibila si in cadrul Conferintei Internationale Femei in Afaceri, ce va avea loc pe 20 octombrie 2016, la Hotel Sheraton. Mirella Visser va fi speaker in cadrul panelului „Inspire YOU – Care sunt cele mai intalnite obstacole cu care se confrunta startup-urile in prezent si cum le pot depasi?”.

 

Afla mai multe informatii: http://conferinte.femei-in-afaceri.ro/

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24