Articole
19-06-2014

Palatul Noblesse, o cladire monument istoric datand din 1881 cu un rol multifunctional, a fost complet restaurata, consolidata si amenajata, fiind redata astfel patrimoniului cultural si arhitectural bucurestean. In frumosul Palat Noblesse functioneaza biroul de arhitectura si design interior Studio Insign, a fost amenajat cel mai exclusivist show-room al Galeriilor Noblesse unde vor fi prezentate doar produse premium si, incepand din iunie, va fi deschis Centrul de Arta si Evenimente-Palatul Noblesse.

 

Palatul Noblesse a fost achizitionat la finalul anului 2012, iar din 2013 pana in prezent au fost efectuate lucrari majore de consolidare si restaurare a diferitelor elemente arhitecturale valoroase de la interiorul si exteriorul acestuia, investitia ridicandu-se la peste 1.500.000 de euro. Astfel, a fost creat un univers unic unde arta si designul interior se impletesc armonios, un cadru ideal pentru a gazdui evenimente diverse cum ar fi expozitii, vernisaje, concerte, lansari de produse, party-uri exclusiviste,  dar si cine private, business, intalniri de afaceri sau de networking, conferinte sau cursuri.

 

Cladirea are peste 1200 de mp utili, iar cele 5 sali de la parter si 6 de la etaj ce pot fi inchiriate au peste 250mp. Un alt atuu al Palatului Noblesse il constituie faptul ca este amplasat in mijlocul unei frumoase gradini de peste 900 de mp.

 

Salile amenajate in stil clasic, placate cu marmura de o inalta calitate, cu peretii imbracati in stucaturi o parte reconditionate, o alta parte create dupa tehnicile originale din 1900, cu sobe elegante, restaurate, cu ferestre inalte si lemnarie sculptata, cu piese de mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni si finisaje de la cei mai importanti producatori din portofoliul Galeriilor Noblesse aflate intr-o perfecta armonie cu piese de arta si anticariat, cu tavane pictate si suflate cu foita de aur sunt spatiul ideal pentru orice tip de eveniment si tematica.

 

Printre numeroasele avantaje ale Palatului Noblesse  se numara si  amplasarea in zona centrala a Capitalei, in imediata apropiere a Pietei Universitatii si a Pietei C. A. Rosetti, iar faptul ca intreaga cladire a fost restaurata si consolidata atat la interior, cat si la exterior aduce un plus de valoare.  Fiecare dintre salile Centrului de Arta si Evenimente a fost dotata cu sisteme de sonorizare si video-proiectie performante care au fost integrate cu mare arta incat sa nu faca nota discordanta cu numeroasele elemente decorative clasice. Pentru fiecare eveniment in parte, echipele de specialisti vor concepe un design original, venind in intampinarea necesitatilor clientilor, punand la dispozitie meniuri concepute de catre mari maestri bucatari special pentru acest spatiu.

 

“Deschiderea Centrului de Arta si Evenimente –Palatul Noblesse inseamna intrarea intr-un nou segment de business, cel al organizarii de evenimente.  La o prima vedere se poate considera ca nu exista nicio legatura intre design si organizarea de evenimente, insa conceptul nou pe care il propunem si il extindem pe piata din Romania este acela de design de evenimente.  Art de table, lighting design, food design sunt doar cateva dintre elementele care vor marca evenimentele create de catre noi la Palatul Noblesse”, a declarat CEO Group Noblesse, Loredana Preda.

 

Despre Palatul Noblesse si Group Noblesse

Group-ul Noblesse este format din brand-urile Galeriile Noblesse, biroul de arhitectura si design interior Studio Insign, Asociatia Culturala Noblesse si Centrul de Arta si Evenimente -Palatul Noblesse. Sediul central al acestui grup de firme este in Palatul Noblesse, o cladire monument istoric construita in 1881 de catre arhitectul Alexandru Savulescu in stil eclectic, situata pe strada Sfintilor, nr 7. Din 1903 pana in anii ’50, cladirea a fost proprietatea bancherului Leonid Berkovitz, apoi a intrat in posesia Partidului Comunist si a devenit Cercul Pionierilor si Soimilor Patriei, Sectorul 2.  Retrocedata mostenitorilor legali, cladirea va fi  vanduta unui nou proprietar, iar inf inal va ajunge in posesia unei banci. Mai mult de 20 de ani este nelocuita, timpul lansand grave amprente asupra ei, insa din 2013 intra in posesia Group-ului Noblesse care o restaureaza in totalitate, redandu-i frumusetea si eleganta.

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24