Articole
15-03-2013

Opera „La Bohème” de Giacomo Puccini a fost compusa in perioada martie 1893 – decembrie 1895.

 

Premiera mondiala a avut loc la Teatro Regio di Torino, in data de 1 februarie 1896, sub conducerea muzicala a tanarului dirijor Arturo Toscanini. Opera s-a bucurat de succes in randul publicului, criticii de specialitate (initiali reticenti) apreciind si ei creatia lui Puccini.

 

In 1946, celebrul Toscanini a dirijat „La Bohème” in cadrul unei transmisiuni U.S.Radio, spectacolul fiind inregistrat; astfel, „La Bohème” este singura opera pucciniana care a beneficiat de o inregistrare in care dirijorul este cel care a participat la premiera.

 

 

Paris, Ajunul Craciunului. De la fereastra mansardei in care locuieste, poetul Rodolfo priveste ganditor acoperisurile orasului inzapezit, in timp ce Marcello, prietenul sau, picteaza. Asa incepe una dintre cele mai frumoase si iubite opere compuse vreodata, “Boema” de Giacomo Puccini. Opera spune o poveste trista de dragoste, intre un poet si o tanara bolnava, descriind in detaliu viata artistilor din Cartierul Latin, la inceputul secolului XX. Sunt saraci, boemi, dar plini de viata, iar cel mai frumos lucru care ii leaga este o prietenie sincera si devotata.

 

Informatii complete: www.operanb.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24