Articole
11-08-2014

Mortile lui Quincas Berro Dagua si Batranii marinari
 

Jorge Amado
 

Traducere Georgiana Barbulescu
 

Colectia Romanul secolului XX

 

In Mortile lui Quincas Berro Dagua si Batranii marinari sau Capitanul de cursa lunga, Jorge Amado ofera o adevarata mostra de magie literara, rescriind, de‑a lungul unor pagini memorabile prin dureroasele adevaruri umane continute, destine sau, alteori, pur si simplu franturi de existenta intr‑un fel care‑l apropie de maestrii prozei latino‑americane de secol XX, dar ii si fixeaza identitatea inconfundabila.

 

Jorge Amado (1912‑2001) este cel mai renumit scriitor brazilian apartinand scolii moderniste. A debutat la varsta de optsprezece ani cu romanul Tara carnavalului. In acelasi an s‑a stabilit in Rio de Janeiro unde a facut studii de Drept, dar nu a practicat niciodata profesia de avocat, dedicandu‑se in schimb scrisului.

Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numara Gabriela (publicat in 1958 si ecranizat intr‑un film de mare succes), Dona Flor si cei doi soti ai ei (publicat in 1966 si de asemenea adaptat pentru marele ecran), Capitanii nisipului, Toccaia Grande. Considerat a fi printre cei mai importanti scriitori latino‑americani, alaturi de Gabriel Garcia Marquez, Miguel Angel Asturias, Mario Vargas Llosa, Jorge Amado a fost tradus in 55 de tari si a facut parte din Academia de Litere Braziliana din 1961 pana in anul mortii sale.

Intre 10 si 12 august 2014 te poti bucura de 50% reducere la cartile lui Jorge Amando.

Detalii despre carte pe www.edituraunivers.ro

 

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24