Articole
10-02-2014

Se pare ca noua carte castigatoare in business este mancarea. Desi activeaza in domenii total diferite, unele companii sunt dispuse sa faca schimbari radicale si aleg domeniul alimentar. Gigantul in industria producatoare de echipamente si imbracaminte outdoor, compania Patagonia pariaza acum pe hrana ecologica. Rose Marcario, noul CEO al Patagonia, va fi responsabila de succesul schimbarii.

Prima femeie la conducerea firmei de mai bine de 20 de ani, Rose Marcario si-a inceput activitatea ca CEO la 7 februarie, informeaza forbes.com. Marcario a preluat cea mai inalta functie din consiliul de administratie, dupa ce, de-a lungul timpului, a detinut mai multe pozitii in cadrul intreprinderii. Si-a inceput activitatea in compania Patagonia in 2008, dupa o lunga perioada in domeniul bancar si dupa ocuparea unui prestigios post de director financiar la Apple. De la acea data, Patagonia a reusit sa-si tripleze profitul, obtinand in 2013 venituri de peste 600 de milioare de dolari.

Noua misiune a lui Rose Marcario este sa extinda si sa supravegheze cele mai recente initative ale companiei, alocand bugete din ce in ce mai mari pentru viitoarele proiecte care vizeaza investitiile in firme cu o puternica inclinatie spre protectia mediului, dar si pentru dezvoltarea Patagonia Provisions, noua gama de produse alimentare ecologice, pentru care Marcario declara ca isi doreste o distributie pe o arie mai larga, dar ca prefera o abordare meticuloasa care sa garanteze succesul.

Filosofia pe care o aplica in afaceri este derivata din conceptia fondatorului Patagonia, Yvon Chouinard. El ii incuraja pe angajati sa-si ia o pauza in timpul zilei pentru a desfasura activitati in aer liber, pentru a se bucura cu adevarat de functia estetica si practica a hainelor, prin activitati ca alpinism, surfing ori pescuit. In armonie cu aceste principii a fost dat si titlul autobiografiei lui Chouinard: „Let my people go surfing”.


Foto: patagoniaprovisions.com

Autoare: Cristina Andrei
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24