Articole
30-01-2014

Coreea de Sud a anuntat ca urmeaza sa investeasca 1,5 miliarde de dolari pentru un plan de imbunatatire a infrastructurii Internet pana in 2020, informeaza digi24.ro. Proiectul presupune lansarea unei noi tehnologii 5G, care va permite descarcarea unui film intr-o secunda.

Ministrul Stiintei si Tehnologiei din Coreea de Sud a declarat pentru The Times: „Reteaua 2G a ajutat la cresterea economica in anii 90, 3G in anii 2000 si 4G in 2010. Acum e timpul sa dezvoltam reteaua 5G”.

Reteaua 4G era stabilita sa se termine in China si in Uniunea Europeana in 2020, iar serviciul care ii urmeaza, 5G, ar fi de 1000 de ori mai rapid decat actuala retea, permitand descarcarea unui film intr-o secunda. Guvernul coreean spera sa poata promova tehnologia si gratie investitiilor din partea companiilor private, precum SK Telecom si Korea Telecom, dar si cu sprijinul producatorilor de electronice, ca LG si Samsung.

Viitoarea generatie de telecomunicatii antreneaza un buget de 600 de milioane de dolari in China si unul de peste 900 de milioare in UE si este testata, de asemenea, in Statele Unite si Japonia.

Planurile Coreei de Sud nu se opresc aici, intrucat urmeaza ca, incepand cu tot cu 2020, sa se implementeze transmisiuni Ultra-HD si convorbiri cu ajutorul hologramelor. Pe plan mondial se estimeaza ca, in 2020, sapte trilioane de dispozitive vor fi conectate la tehnologia 5G.

Foto: reversehacker.blogspot.ro

Autoare: Cristina Andrei
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24