Articole
16-02-2014

Uneori, finalizarea cursurilor universitare si primul job nu ne pun fata in fata cu adevaratul nostru potential. Acesta este unul dintre motivele pentru care continuarea studiilor este doar o urmare fireasca a cautarii domeniului care sa ni se potrivesca cel mai bine, cel in care am vrea sa fim implicate si peste 5 sau 10 ani. Ce alte motivatii mai sunt? Iti dam sase raspunsuri posibile, care te pot impulsiona sa alegi noi cursuri de perfectionare.

Un standard de viata mai ridicat
Un loc bun de munca te va ajuta sa-ti dai seama de adevarata ta valoare. Te va face sa vrei sa lucrezi mai productiv, astfel incat sa te bucuri de un standard de viata mai ridicat. De asemenea, un job promitator te ajuta sa iti faci planuri pentru viitor, atat pentru tine, cat si pentru cei apropiati. Cresc aspiratiile si asteptarile tale, vezi dincolo de limitele stabilite, devii mai curajoasa in luarea unor decizii cu risc, iar acesta este unul dintre atuurile unui bun manager.

Specializare pentru excelenta
Un alt motiv pentru care sunt importante cursurile postuniversitare este ca te ajuta sa excelezi in domeniul ales. In training-uri inveti si detalii practice ce se aplica in domeniul de activitate dorit. Un manager de proiect care a absolvit o studii de profil va avea acces la un alt standard si va fi platit mai bine, comparativ cu cel care a ajuns sa profeseze doar prin experienta de munca. Doar tu decizi care varianta este mai buna in obtinerea jobului dorit.

Venituri mai mari
Trecerea de la middle la top management inseamna si un venit mai mare. Cursurile postuniversitare si alte specializari trecute in CV iti vor creste sansele sa fii selectata, in defavoarea altui candidat. In plus, in momentul in care dobandesti suficienta experienta, munca ta va incepe sa produca rezultate mai bune care te vor ajuta sa avansezi si sa renegociezi salariul. Un venit care te multumeste va face ca munca ta sa fie mai eficienta decat te astepti. Astfel, te vei dezvolta ca si persoana.

Increderea in sine
Cu cat inveti mai multe, cu atat creste increderea in sine si sentimentul de implinire. Chiar si o nereusita intr-un proiect poate fi inteles si acceptat ca o lectie de viata care iti creste respectul de sine si increderea.

Independenta financiara
Cu cat aduni mai multa experienta, cu atat sansele de a incepe propria afacere sunt mai mari. Nu te grabi sa o iei de la zero. Daca ai ocazia sa lucrezi intr-o firma ce are un profil similar cu cel in care vrei sa-ti dezvolti afacerea, este mai bine sa petreci cativa ani invatand din avantajele, dezavantajele, punctele forte si slabe ale afacerii.

Dezvoltarea personala
Trebuie sa privesti educatia ca pe un proces fara sfarsit, nu ca pe o etapa ce trebuie bifata. Orice training sau curs deschide mai multe usi decat crezi sau decat iti propui sa deschizi. Printr-o educatie continua, poti avea mai multe sanse de a obtine succesul. O persoana cu experienta isi va folosi cunostintele acumulate in timp pentru a crea ceva nou si va educa oamenii cu privire la noutatea creata. Aceasta perspectiva poate fi obtinuta doar prin perseverenta, curiozitate si dorinta de a continua procesul de invatare.

Foto: calbaptist.edu

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24