Articole
14-11-2012

MUTTIS KINDER – A CAPELLA CU INFLEXIUNI TEATRALE

Claudia Grau

Marcus Melzwig

Christopher Julian Nell

 

Sambata, 17 noiembrie 2012, ora 19:00, Godot Cafe-Teatru

 

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” prezinta sambata, in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa” un concert plin de umor al grupului german a capella – Muttis Kinder.  

 

MUTTIS KINDER – „COPIII MAMEI” in romana – sunt cei mai titrati artisti de muzica acapela la ora actuala in Germania, momentan aflandu-se in promovare cu noul lor album „Das erste Konzert”. Acesti „copii teribili” al acestui gen muzical reinventeaza linii melodice si confera o interpretare originala anumitor melodii foarte cunoscute. Ei incearca o contemporaneizare a acestei maniere de interpretare muzicala, ridicand stacheta prin implicarea spiritul lor ludic. Toti cei trei solisti ai grupului vocal sunt actori, absolventi ai Academiei de Teatru si Muzica din Rostock, iar concertul lor este intotdeauna dinamic, comic si sensibil.

 

Trio-ul adopta un gen neobisnuit, cu un farmec aparte, care consta in interpretarea lor teatrala si spirituala, in suflul nou oferit, libertatea de improvizatie pe care o permite muzica de acest tip, dar si in usurinta cu care interpreteaza in diferite limbi. Prezenta lor pe scena nu are menirea unui simplu concert, ci a unui spectacol cu interventii acustice surprinzatoare si cu o doza mare de umor. Stilurile muzicale abordate migreaza de la rock si pop pana la clasic si jazz, linia melodica fireasca imbinandu-se cu improvizatia. De-a lungul interpretarilor lor, vocile se metamorfozeaza in mod repetat, astfel incat cei trei ajung de la a canta pana la a imita instrumente muzicale si efecte sonore cu o lejeritate fabuloasa. In acest fel, spectacolul celor trei actori, muzicieni, cantareti si comici este variat, vibrant, antrenant si plin de sarm.

 

Pe parcursul existentei sale, grupul Muttis Kinder s-a bucurat de aprecierea publicului, a presei si a juriilor festivalurilor si concursurilor la care a participat: Concursul International de Muzica „A cappella" din Graz in anul 2010, unde a obtinut Premiul juriului la sectiunea Comedie, Premiul publicului, Premiul la sectiunea Pop; Festivalul „Freiburger Leiter 2011", in cadrul caruia i-a fost decernat Premiul pentru cea mai buna reprezentatie muzicala.

 

Pe langa numeroasele aparitii din spatiul european, grupul a avut privilegiul de a fi invitat sa concerteze in Taiwan, la Festivalul International Contemporan de Muzica „A cappella" din Taipei, precum si in Singapore.

 

Prin toata activitatea sa de pana acum, grupul Muttis Kinder s-a remarcat ca fiind unic in peisajul muzical si teatral din spatiul germanofon.

 

Biletele la concert sunt disponibile online pe www.vandbilete.ro sau la Godot Cafe-Teatru.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24