Articole
01-07-2015

Un om obisnuit iroseste cam patruzeci de zile pe an pentru a compensa lucrurile pe care le-a uitat. O astfel de persoana era si jurnalistul american Joshua Foer... pana in 2005, cand a asistat la Campionatul de Memorare al Statelor Unite cu intentia de a scrie un articol pentru o revista. Fascinat de performantele "atletilor mintii", a inceput sa se antreneze in tehnici de memorare, ajutat de Ed Cooke, un tanar maestru european. A ajuns sa stapaneasca metode vechi de mii de ani - precum palatul memoriei - folosite de Cicero si de alti mari oratori ai Antichitatii, dar si de invatatii Evului Mediu. Dupa numai un an, Foer a devenit campionul la memorare al SUA, uimind o lume intreaga.

 

„Cartea de fata este povestea transformarii lui Joshua Foer dintr-o persoana obisnuita, care uita unde a pus cheile de la masina (sau chiar masina) intr-un as al memorarii, in stare sa retina ordinea cartilor dintr-un pachet de joc in cinci minute si sa spuna, pe de rost, sute de zecimale ale numarului Pi.

 

Antrenarea memoriei poate parea inutila in aceasta epoca a memoriilor externalizate, in care avem hartie, computere, telefoane mobile. In mod paradoxal acum, mai mult ca niciodata, cand rolul memoriei se erodeaza rapid, avem nevoie sa ne cultivam amintirile, depozitarele valorilor noastre si sursa caracterului nostru. Scrisa cu mult umor si cu inteligenta, cartea este o pledoarie pentru redescoperirea lumii in care traim si pentru autodepasire.

 

Mai multe informatii despre aceasta carte puteti gasi aici: http://www.litera.ro/index.php/memoria-inteligenta.html

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24