Articole
11-09-2013

Marilena Paunescu este licentiata in fizica si de-a lungul timpului a urmat si absolvit diverse alte cursuri postuniversitare printre care: Academia de inalte studii diplomatice,  Coaching – Paradigma Moderna a Conducerii.
 

Abilitati interpersonale de conducere, Knowledge Management, Managementul Startegic, Management 3-2-1, Cooperare si Conflict, Influenta si Putere Pozitiva, Lead to Leadreship si altele. Vorbeste trei limbi straine si este specializata in management  si relatii internationale.  Are o experienta de peste   15 ani in management si a obtinut tot ce si-a dorit atat pe plan profesional cat si pe plan personal.

Fire activa si dinamica, tonica si joviala, inteligenta practica demonstrata, dublata de creativitate a reusit sa faca in meseria de manager tot ce se putea face.

A format si a condus de la echipe mici de cativa angajati pana la echipe foarte mari de peste doua sute de angajati. La ea totul este usor si se intampla natural pentru ca in spate stau zeci de ani de experienta, pasiune si incredere.  

 

Femei in Afaceri:  Care este povestea afacerii dvs. si cum a inceput totul?

 

Marilena Paunescu: Sunt o fire foarte activa si imi plac provocarile. De meserie sunt fizician si am inceput cu aceasta profesie, apoi am trecut in domeniul relatiilor internationale, consultanta in afaceri si ulterior in domeniul bancar.

Cand am iesit la pensie stiam deja ca voi intra intr-o afacere si ca domeniul de activitate va fi cu totul si cu totul altul. De la functia de manager in domeniul bancar am trecut la functia de managing partener la firma SpeakOut, care ofera pe piata cursuri de limbi straine – limbaje specializate (juridic, medical,  afaceri, financiar-bancar).

 

Femei in Afaceri: Daca nu ai banii necesari, dar ai ideea, de unde incepi?

 

Marilena Paunescu: Incepi de la pasiune, munca, perseverenta si de la ideea ca trebuie sa renasti in fiecare zi ca pasarea Phoenix din propria cenusa si ca nimic nu este usor inainte de a fi greu. Sunt multe de spus aici, dar daca dorinta de a face lucrurile profesional nu exista, atunci nu exista nimic. Intai faci ceva si daca ai facut bine, vine si recompensa sub toate formele ei.

 

Femei in Afaceri: Ati avut un mentor sau un model pe care l-ati urmat? Ce va inspira in viata profesionala?

 

Marilena Paunescu: Nu am avut neaparat un mentor . Am avut experienta lucrurilor facute bine care a generat in timp incredere in propriile forte, pun  pasiune in tot ceea ce fac si am o mare dragoste fata de oameni.

 

Femei in Afaceri: Daca v-ati afla din nou la inceput de drum, ce ati face diferit?

Probabil ca as da o sansa mai mare picturii. Am aceasta pasiune, nu am renuntat definitiv la ideea de a ma dedica ei in viitor.

 

Femei in Afaceri: Sunteti membra Femei in Afaceri, cum v-a ajutat organizatia si de ce este important sa faci parte din aceasta comunitate?

 

Marilena Paunescu: De ce este important sa fac parte din Organizatia Femei in Afaceri? Pentru  schimbul de idei, experienta altor femei de afaceri, comunicarea, suportul, profesionalismul, curajul, o usa deschisa in permanenta si , nu in ultimul rand frumusetea sufleteasca , onestitatea si faptul ca te simti  acasa.

Nu te poti baza numai pe propria experienta si numai pe propriile cunostinte acumulate. Trebuie sa te informezi continuu si sa informezi la randul tau pe altii, sa dai si sa primesti, sa te implici si sa fii implicat, sa ajuti si sa fii ajutat, sa inveti si sa transmiti si altora ceea ce stii, sa traiesti cu bucurie si dragoste. De aceea este important pentru mine sa fac parte din comunitatea Femei in Afaceri si aceasta este comunitatea Femei in Afaceri!

 

Detalii despre activitatea Marilenei Paunescu:  www.speak-out.ro

 

Afla care sunt beneficiile membershipului Femei in Afaceri si asculta testimonialele membrelor!

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24