Articole
21-11-2013

Larisa Petrini conduce operatiunile de Public Relations si Corporate Social Responsibility ale grupului Centrade Saatchi & Saatchi din Romania avand o experienta de peste 12 ani in domeniul comunicarii.

De-a lungul carierei sale si-a dezvoltat expertiza in Corporate Affairs, Managementul Reputatiei si Comunicare de Criza, gestionand clienti precum Lego, AXA, Procter & Gamble, Gaz de France sau GSK.

Agentia pe care o conduce a inregistrat succese importante la cele mai prestigioase competitii internationale precum Cannes Lions sau Sabre Awards. La finalul anului trecut, Saatchi & Saatchi PR a fost prima agentie din Romania premiata cu aur in cadrul celui mai important festival mondial de comunicare din domeniul luxului, World Luxury Award.

Larisa este membra a Asociatiei Romane de Relatii Publice (ARRP) si este activ implicata in proiecte sociale, educationale si culturale.

In prezent, urmeaza cursurile uneia dintre cele mai importante scoli de nutritie din lume, Institute of Integrative Nutrition din New York si recent, a devenit ambasadorul lui Jamie Oliver pentru Food Revolution Day in Romania.

 

Femei in Afaceri: Care este povestea ta profesionala?

 

Larisa Petrini: Viata mea profesionala a inceput, pe cand aveam 18 ani si m-am angajat in Departamentul de Cultura la Cotidianul. A fost o perioada de cateva luni in care am prins gustul jurnalismului practic, mai ales ca faceam foarte multa munca de teren.

Dupa Cotidianul am continuat in departamentul de publicitate al cotidianului Ziua, unde am pus bazele pentru o cariera care urma sa se desfasoare intr-un mediu foarte competititv si dur. Dupa cei 2 ani la Ziua, m-am orientat spre lumea comunicarii, unde initial am inceput intr-o agentie mica – Notorius Advertising – dupa care am fost recrutata de Ogilvy Public Relations.  In Ogilvy m-am format ca om de PR, am inteles si am invatat ce inseamna sa muncesti cu pasiune si sa te bucuri de rezultate. Ulterior, am fost recrutata de Radu Florescu, pentru departamentul de PR din Saatchi & Saatchi, pe care l-am transformat incepand cu anul 2008 in una dintre cele mai cunoscute si apreciate agentii de relatii publice din Romania. In acest moment coordonez o echipa de zece consultanti, specializati in managementul crizei, comunicare corporate, comunicare de brand, managementul reputatiei, organizare de evenimente si social media.

 

Femei in Afaceri: Daca vrei sa te dezvolti profesional, ai idei, dar nu ai bani, ce solutii adopti?

 

Larisa Petrini: Nu cred ca ai nevoie de bani pentru a te dezvolta profesional, ci de obiective si o strategie foarte bine pusa la punct. Reteaua de contacte pe care o construiesti si intretii, agenda de evenimente pe care o iei in calcul, calitatea echipei cu care te inconjori, creativitatea, ambitia si inovatia sunt toate ingrediente necesare pentru a te dezvolta profesional.

 

Femei in Afaceri: Ai avut un mentor sau un model pe care l-ai urmat? Ce te inspira in viata profesionala?

 

Larisa Petrini: Femeile puternice au fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru mine. Arhetipul femeii invingatoare si in acelasi timp irezistibila m-a urmarit de-alungul vietii, prin intermediul mamei, bunicii sau femeilor pe care le-am intalnit de-alungul carierei mele. Fie ca am imprumutat o pagina sau un capitol din povestea lor, lectiile de viata si cartile mi-au fost adevarati discipoli.

 

Femei in Afaceri: Daca te-ai afla din nou la inceput de drum, ce ai face diferit?

 

Larisa Petrini: Alegerile pe care le-am facut in trecut au format persoana care sunt astazi. Privind in spate cu experienta de acum, as face diferit cel putin cateva lucruri: as fi mai riguroasa din punct de vedere al planificarii obiectivelor profesionale, as spune mai des ‘nu’ si implicit as simplifica lista de ‘to do’, as alege cu mai mare grija oamenii cu care lucrez (atitudinea si caracterul fiind mai importante decat experienta profesionala) si as acorda o mai mare atentie vietii personale si pasiunilor.   

 

Femei in Afaceri: Esti membra Femei in Afaceri, cum te-a ajutat organizatia si de ce este important sa faci parte din aceasta comunitate?

 

Larisa Petrini: Femei in Afaceri este un spatiu unic care da sansa membrelor si participantelor sa se exprime liber, sa se dezvolte si sa se promoveze din punct de vedere profesional. Este important sa faci parte dintr-o comunitate in care se pot naste idei noi si relatii profesionale de calitate.

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24