Articole
23-10-2013

Anamaria Damian este General Manager si co-fondator al agentiei de promovare online Social Lions, avand o experienta de peste 7 ani in Marketing si Comunicare.


Are un master in Managementul Marketingului efectuat in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si a finalizat cu succes cursurile de Marketing si Comunicare organizate de International Advertising Association (IAA). Crede in perfectionarea continua si urmeaza in mod constant cursuri cu specialisti in promovare online si business management din Statele Unite si Marea Britanie.


A lansat anul acesta proiectul video Social Lions TV dedicat antreprenorilor care doresc sa isi faca business-urile cunoscute in mediul online si cauta resurse, recomandari si inspiratie.


Femei in Afaceri: Care este povestea afacerii tale si cum a inceput totul?


Anamaria Damian
: De mica am fost o fire creativa, pasionata de pian, desi eram foarte buna la matematica si economie. Primul curs de Marketing din facultate a fost piesa lipsa care mi-a aratat cum pot imbina cele doua laturi ale mele. Au urmat 5 ani in care am coordonat campanii de publicitate traditionala pentru branduri mari.  

In 2011 am simtit oportunitatea mediului online si am hotarat sa ma specializez in acest domeniu. Profesionistii din Statele Unite mi-au insuflat modelul de lucru al agentiei. Am invatat cat de important este sa personalizezi oferta, sa fii transparent fata de client si sa iti optimizezi continuu serviciile. Toate aceste principii de business am dorit sa le aplic in Romania, prin Social Lions.

In prezent agentia ofera serivicii complete de promovare online: campanii online, retele de socializare, email marketing, promovare Google, optimizare SEO.


Femei in Afaceri: Daca nu ai banii necesari, dar ai ideea, de unde incepi?


Anamaria Damian
: Pentru antreprenoriat nu este suficient sa ai ideea si banii sau mai bine spus resursele necesare. Consider ca cea mai importanta este motivatia: de ce iti doresti sa faci un anumit business. Daca ai motivatia corecta, esti foarte bun in ceea ce faci si esti proactiv, atunci deschiderea partenerilor si a clientilor nu va intarzia sa apara.

Am crezut intotdeauna ca este bine sa pornesti de la ceea ce ai si sa cresti organic, pas cu pas. Pentru mine aceasta reteta a functionat.


Femei in Afaceri: Ai avut un mentor sau un model pe care l-ai urmat? Ce te inspira in viata profesionala?


Anamaria Damian:
Pot spune ca am mai multe modele deoarece cred in a invata si din experientele celorlalti. Sunt inspirata zi de zi de cei dragi, colegi, clienti, parteneri.

Trebuie insa sa muncesti mult pentru a fi inspirat. Cele mai bune idei mi-au venit in urma unor procese lungi de research, acumulare de informatii noi, analiza experientelor zilnice, pasiune, determinare, discutii.


Femei in Afaceri: Daca te-ai afla din nou la inceput de drum, ce ai face diferit? 


Anamaria Damian:
Cu siguranta as alege tot calea antreprenoriatului si a marketingului deoarece imi place foarte mult ceea ce fac: impactul pe care il au campaniile noastre, imbinarea creativitatii cu analiza datelor si faptul ca fiecare discutie cu clientii este o adevarata experienta de viata si de business.

Din punctul de vedere al antreprenorului, as aborda exact aceeasi strategie de crestere organica. In schimb as aloca mai mult timp pentru dezvoltarea echipei. Este important sa lucrezi cu persoane cu experienta, dar cred ca este datoria fiecarui antreprenor sa aloce timp si resurse pentru dezvoltarea tinerilor.

Si as mai face un lucru: m-as alatura unui grup de networking chiar inainte de a deveni antreprenor.  


Femei in Afaceri:
Esti membra Femei in Afaceri, cum te-a ajutat organizatia si de ce este important sa faci parte din aceasta comunitate?


Anamaria Damian
: Particip cu drag la evenimentele FIA de mai bine de un an de zile si de fiecare data ma simt inspirata, incarcata de energie si motivata sa particip la urmatoarele intalniri. FIA este locul in care am cunoscut prietene, dar si partenere, alaturi de care am realizat proiecte frumoase. Povestile de succes ale doamnelor din comunitate, schimbul de idei, sesiunile de intrebari si raspunsuri, toate acestea creeaza premisele unui mediu in care te poti dezvolta atat din punct de vedere profesional, cat si personal. 


www.social-lions.ro 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24