Articole
01-10-2013

Femei in Afaceri: Care este povestea afacerii tale si cum a inceput totul?

 

Adriana Alionte: Am fost multi ani profesoara de limba engleza in invatamantul de stat si mi-am facut meseria cu mult drag si daruire. Eram foarte solicitata sa ofer meditatii in particular si am facut lucrul acesta catva timp, dar, la un moment dat, am simtit ca e necesar sa depasesc acest nivel, pasiunea mea pentru meseria de profesor si visul de a starni dragostea si interesul copiilor si tinerilor pentru engleza m-au determinat in 2002 sa iau decizia de a fonda Shakespeare School pentru a crea un loc unde copiii sa invete engleza cu drag si sa obtina performanta.

 

Am crezut in ideea mea si, ca orice proiect pornit din pasiune si animat de oameni implicati si increzatori in misiunea lor, Shakespeare School a crescut si a facut cate un pas inainte in fiecare an. Si iata ca dupa 10 ani, Shakespeare School este ceea ce am dorit: o mare familie cu peste 1600 de cursanti, 3 sedii in capitala, o echipa de profesori tineri si talentati, alaturi de o comunitate de parinti care ne sprijina si care ne-au devenit prieteni. Ceea ce a pornit ca o initiativa realizata din pasiune s-a concretizat intr-un business crescut organic, prin “word of mouth”.

 

Femei in Afaceri: Daca nu ai banii necesari, dar ai ideea, de unde incepi?


Adriana Alionte
: E greu sa ofer solutii sau retete pentru succes. Daca exista perseverenta, determinare si rabdare, solutiile apar. In cazul meu am pornit cu un buget foarte modest, fara bani de marketing sau promovare. Desi avea doar 14 ani, fiica mea, Irina, mi-a fost alaturi inca de la inceput, ocupandu-se impreuna cu colegii ei de clasa de impartirea unor pliante fotocopiate alb-negru. A fost prima noastra “campanie publicitara”. Am crescut prin recomandarile parintilor, in mod natural, in pasi marunti, cu rabdare.


Femei in Afaceri: Ai avut un mentor sau un model pe care l-ai urmat? Ce te inspira in viata profesionala?


Adriana Alionte
: Provin dintr-o familie de antreprenori. Tatal si fratele meu au intrat in afaceri inaintea mea, asadar am fost inspirata sa urmez si eu acelasi drum. Am avut parte la inceput de toata sustinerea lor si am tot facut schimb de idei. In plus, eu am avut-o alaturi pe fiica mea, care m-a impulsionat de fiecare data sa realizez cat mai mult si m-a motivat in plan profesional prin cunostintele ei de business. 

A fi antreprenor este de multe ori o calatorie solitara, insa nu trebuie sa fie asa intotdeauna. Cand te inconjori de oameni de success poti invata extrem de multe, atat din realizarile lor, dar mai ales din greselile lor. Totul este sa te conectezi cu ei. Iar evenimente precum "Meet the WOMAN!" ofera o astfel de oportunitate de a te conecta cu modele de succes. 

 

 

Femei in Afaceri: Daca te-ai afla din nou la inceput de drum, ce ai face diferit?


Adriana Alionte
: Cred ca as demara proiectul Shakespeare School probabil cu 10 ani mai devreme decat am facut-o. Asadar as renunta mult mai repede la jobul de profesor la o scoala de stat pentru a-mi urma visul.


Femei in Afaceri: Esti membra Femei in Afaceri, cum te-a ajutat organizatia si de ce este important sa faci parte din aceasta comunitate?


Adriana Alionte
: Prin proiectele sale, Femei in Afaceri mi-a demonstrat ca exista excelenta in afaceri in businesul feminin romanesc. Pentru mine este o oportunitate excelenta de a ma CONECTA, de a schimba idei, chiar de a ma motiva sa ACTIONEZ. Este locul unde intalnesc femei cu care rezonez, unde am gasit parteneri si colaboratori, dar unde am si legat prietenii. Aici am auzit povestile unor femei de succes care m-au inspirat cu adevarat.

 

De ce Femei In Afaceri? Orice antreprenor are nevoie de modele, de mentori pentru a-si creste afacerea, iar Femei in Afaceri ofera o experienta de networking excelenta. Cred ca exact acest gen de conectare te ajuta sa iti maresti vizibilitatea in mediul de afaceri si sa identifici  noi oportunitati de dezvoltare profesionala.

Pe scurt, Femei in Afaceri este un B2B meeting point!

Sper ca prin FIA femeile antreprenor din Romania vor deveni o voce importanta in mediul de business romanesc si ca membrele active ale asociatiei vor motiva cat mai multe femei sa porneasca o afacere, aratandu-le ca se poate.


www.shakespeare-school.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24