Articole
25-05-2015

Asociatia Casiopeea va organiza, in data de 30 mai 2015, de la ora 10.00, in Complexul Olimpia de sub Tampa, cea de-a 4-a editie a Marsului si Crosului Casiopeea Brasov.

 

La start se va afla si fosta gimnasta Corina Ungureanu, campioana olimpica si sustinatoare a crosului roz Casiopeea.

 

Crosul este o actiune umanitara exemplara bianuala, cu editii la Brasov si Bucuresti, care vizeaza mobilizarea de donatori, prin achitarea taxei de inscriere de 40 RON/adult sau o donatie de 1 pana la 5 lei, respectiv 15 lei la copiii si adolescentii inscrisi, in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie.

 

Inscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org, la fata locului in ziua crosului, 30 mai, incepand cu 8:30.

 

Castigatorii curselor vor primi premii constand in produse oferite de sponsorii evenimentului.

 

Rezultatele exceptionale dovedite inca de la prima editie sunt un omagiu adus feminitatii regasite si dreptului la o viata normala. Editia de anul trecut a Marsului si Crosului Casiopeea de la Brasov a reusit sa stranga fonduri pentru  250 de proteze mamare.

 

Sub sloganul "Invingatorii poarta roz", Crosul Casiopeea Brasov aduce impreuna luptatorii impotriva acestei boli cumplite cu supravietuitorii ei si incurajeaza recuparea emotionala si reintegrarea lor sociala a femeilor atinse de flagelul cancerului la san. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmarii umanitatii, initiativei civice si spiritului competitiei sportive: respect pentru viata, prietenie, consecventa, fair-play, determinare si curaj.

 

Un alt obiectiv al Marsului si Crosului Casiopeea vizeaza preventia si informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de san.  Astfel, fiecare participant adult va primi un voucher pentru ecografie generala, ecografie mamara sau consultatie medicina generala, gratie parteneriatului cu clinica Hiperdia din Brasov.

 

Cea de-a 4-a editie a Marsului si crosului Casiopeea din Brasov va fi organizata de Asociatia Casiopeea alaturi de Asociatia Glasul Prieteniei, cu sprijinul Primariei Brasov si in parteneriat cu Alianta Franceza din Brasov si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

 

Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la san, participantii se pot inscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6–11 ani (fete si baieti)
  • adolescenţi 12-16 ani (fete si baieţi)
  • femei +16 ani
  • barbaţi +16 ani
  • mars (pentru toate varstele)

 

A doua cursa anuala are loc in mod traditional in luna septembrie, la Bucuresti. Pana in prezent, la cele 5 editii ale evenimentului de la Brasov si Bucuresti, peste 15.000 de participanti au parcurs in jur de 40.760 de kilometri pentru a dovedi solidaritatea romanilor si empatia reala pentru femeile aflate in suferinta. Gratie eforturilor participantilor, au fost achizitionate 1.400 de proteze mamare.

 

Sponsori: GDF Suez, Decatlon, Nestle, Hutchinson, Aerotec, Pentalog, Coresi Shopping Resort, Eurocopter, Aquatique, Erka Synergy Communication, Arta Grafica, Alianta Franceza

 

Organizatori: Casiopeea, Primaria Municipiului Brasov, Camera de Comert si Industrie Brasov

 

Date contact organizatori:

Marina Otelea – Presedinte Asociatia Casiopeea / Tel: 0742 231 007

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24