

Un altfel de maketing in care adevarul, emotiile si simpatia se imbina, campania de marketing cu caracter social are toate sansele sa devina virala in mediul online, ceea ce inseamna ca succesul unei astfel de campanii este urias fata de resursele investite in ea. Practic, este nevoie de o echipa care sa vina cu o idee noua, cu priza la public, care sa te faca sa rezonezi la nivel emotional.
Cea mai recenta campanie Dove, de la finalul anului trecut, ce a avut peste 3.800.000 de vizualizari pe YouTube, campania Real Beauty Sketches, arata ca femeile sunt cei mai aprigi critici ai frumusetii lor. Un studiu realizat de Dove arata ca doar 4% dintre femeile din lume se considera frumoase.
Clipul Real Beauty Sketches il arata pe un fost grafician criminalist, instruit de FBI (Gil Zamora) care face portretul mai multor femei pe baza descrierilor pe care acestea si le fac, ei fiind separați de o cortină. In partea a doua a proiectului, artistul face o nouă serie de portrete acelorași femei, de data aceasta bazându-se pe descrierile făcute de persoane necunoscute, cu care femeile și-au petrecut puțin timp înainte de experiment. Majoritatea schițelor realizate în urma descrierilor făcute de străini ilustrează portrete foarte diferite, mult mai aproape de realitate: sunt mult mai frumoase și par mai fericite decat cred ele.
Filmul campaniei Real Beauty Sketches:
http://www.youtube.com/watch?v=litXW91UauE&noredirect=1
Moda campaniilor de marketing cu caracter social a fost lansata de American Express, in 1983, care s-a implicat in strangerea de fonduri pentru restaurarea Statuii Libertatii. Sub sloganul American Express Statue of Liberty Restoration, campania avea ca scop principal restaurarea Statuii Libertatii din SUA. Pe o perioada de trei luni, compania s-a oferit sa contribuie cu un dolar pentru fiecare card nou emis, sustinand aceasta cauza, in acelasi timp, si cu o campanie media cu un buget substantial. Prin aceasta campanie, American Express a strans 1,7 milioane de dolari, suma a fost folosita atat pentru restaurarea simbolului Americii, Statuia Libertatii, cat si a Insulei Ellis. Cele mai bune rezultate financiare le-a avut campania initiata de Bono, solistul trupei irlandeze U2, in 2006, care a strans 140 de milioane de dolari.
Foto: katherineschwarzenegger.com
Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri
Articole din aceasi categorie
- Experti din Romania si UK, la cel mai important eveniment de content marketing local
- Sky is the limit? NO limit cand vorbim despre Inteligenta Artificiala in Marketing
- Cine sunt cei mai importanți directori de marketing din România
- Conferința SMART Marketing: curajul de a fi diferit și de a inova într-un mediu de business tot mai competitiv
- Aproape jumatate din companiile care deruleaza activitati de CSR si-au crescut bugetul alocat responsabilitatii sociale in 2016
- Workshop-ul Butic de idei: Content Marketing
- 5 tendinte in marketing si comunicare in 2016
- 5 motive pentru a-ti face site-ul responsive
- Cum sa-ti faci cuib in mintea consumatorului
- Strategii neconventionale: guerilla marketing
- Marketing cu caracter social: despre succesul campaniei Dove Real Beauty Sketches
- De ce o prefera companiile in campaniile de marketing pe sportiva Eugenie Bouchard?
- Imbunatatirea mesajului de marketing prin email
- Cum sa faci un plan de marketing
- Cum poti concura cu baietii mari?
- Avantajele marketing-ului direct
- Cum cresti rapid un brand? Implici oamenii in MROC
- Marketing chinezesc sau cum sa faci bani cu firmele altora
- Secretele succesului in era digitala
- Paradoxul alegerii in afaceri
- Let’s marketing!
- Castigarea unui nou segment de piata. Studiu de caz: La Fantana
- Networking - Ghid de supravietuire
- Brandingul are legile lui