Articole
09-01-2015

Aceasta biografie descrie in detalii atent alese viata lui Margaret Thatcher, realizarile sale ca prim-ministru britanic si parcursul sau de dupa retragerea din functie, oferind un portret adecvat al Doamnei de Fier.

 

Dupa declinul Marii Britanii din anii 1978-1979, venirea la putere a lui Margaret Thatcher si castigarea a trei mandate succesive de prim-ministru au insemnat o revigorare a economiei si societatii britanice. Doamna de Fier a fost un lider de nivel mondial si un model de om politic al secolului XX.

 

Zece lectii strategice esentiale oferite de Margaret Thatcher:

 

1. Respecta un cod moral puternic

 

2. Simplifica si comunica

 

3. Coordoneaza, dar asculta intotdeauna

 

4. Dezvolta politici firesti

 

5. Construieste-ti strategia din timp

 

6. Fa-ti o echipa puternica

 

7. Foloseste-te de imprejurari

 

8. Fa-ti aliati credinciosi

 

9. Pregateste-te inainte de a ajunge la putere

 

10. Ai rabdare

 

JOHN BLUNDELL este director general al Institute of Economic Affairs (IEA) din Londra. A studiat la King’s School din Macclesfield si a absolvit London School of Economics. Dupa terminarea studiilor, a petrecut peste zece ani lucrand in Statele Unite, unde a contribuit la punerea bazelor unor institutii precum Institute for Children in Boston, Institute for Justice in Washington, D.C. si Buckeye Institute din Dayton. De asemenea, face parte din consiliul director al mai multor societati importante de pe piata SUA.

 

Informatii complete despre carte: www.curteaveche.ro/margaret-thatcher-portretul-doamnei-de-fier

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24