Articole
08-05-2014

Pe 17 si 18 mai,  DESIGNIST, cea mai apreciata platforma de design din Romania, pregateste a IV-a editie Made in RO – Targ de design romanesc. Evenimentul este parte integranta a Romanian Design Week si se va desfasura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spatii din Bucuresti, aflat pe str. Halelor nr. 5, in Piata Unirii, pe Splai, la doi pasi de Hanul lui Manuc.

 

Tema acestei editii
Editia a IV-a Made in RO are loc in primul weekend al festivalului Romanian Design Week, iar tema sa, denumita sugestiv Urban Interior, se aliniaza temei centrale a festivalului - Designul in spatii publice. Designul este peste tot in jurul nostru, e un limbaj care ne influenteaza viata de zi cu zi - iata motto-ul acestei editii.

 

Astfel, provocarea pe care o lansam designerilor romani selectati sa participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spatiul urban. Diversitatea este cuvantul cheie: vei descoperi obiecte de mobilier, decoratiuni, finisaje pentru casa, piese ceramice, dar si accesorii & bijuterii expuse ca intr-un oras in miniatura.

Urban Interior inseamna piese ce preiau şi reinterpreteaza elemente de arhitectura urbana sau simboluriembleme ale spatiului urban in care traim. Piese inspirate de amintiri, experienteconstraste, elemente care sintetizeaza imaginea urbana sau interactiunea cu spatiul public. Astfel, la Made in RO vei gasi obiecte care aduc spatiul urban la interior, nu sub forma unor experimente artistice, ci sub forma unor piese care se integreaza familiar, cosy si smart interioarelor contemporane.

Premiul Best Design Made in RO

Cel mai reusit design Made in RO, care se inscrie temei acestei editii va primi premiul Best Design Made in RO, care va consta in posibilitatea de a urma cursuri de formare profesionala la Creative Learning si in cadrul Scolii de bijuterie contemporana Assamblage. Este important ca designerul castigator sa invete de la profesionisti cum sa-si duca mai departe initiativa antreprenoriala, dar si cum sa-si imbunatateasca cunostintele tehnice.

Piesele noi, create pe tema acestei editii, vor merge, in functie de selectia juriului Made in RO, intr-o expozitie de grup.

 

Aceasta editie aduce in premiera un spatiu special dedicat ceramicii si designerilor care lucreaza cu acest material. Evolutia si diversitatea acestui segment in designul romanesc merita o atentie deosebita: 5 designeri te vor astepta cu piese foarte decorative, prezentate in premiera si proaspat scoase din cuptor. De exemplu, unul dintre ei, designerul Dragos Motica, a reusit sa-si produca noua colectie de farfurii la fabrica Faimar (infiintata in 1979), din Baia Mare.

 

La Made in RO, vei cunoaste un producator roman de placi decorative din ciment: acel mozaic de care era indragostit si Gaudi, care inca mai rezista prin spatii cu istorie din oras, si care a renascut prin lucrarile arhitectului Corvin Cristian. Este produs in Romania de Manolo Manufaktura. Iar pentru o pauza de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, pozitionata strategic in centrul targului, unde vei savura cele mai fine bunatati Pain Plaisir.

 

Vor expune: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcau, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Madalina Teler, Arhidot Design, Irina Neacsu, Cai verzi pe pereti, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, SimpLuxury, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zamburi, Dragos Motica, The Awesome Project, Alice, Alexandra Constantinescu.

 

Facebook event aici. Detalii si povestile designerilor participanti pe www.designist.ro.

 

 


   


 


 


                                 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24