Articole
25-03-2015

In data de 17 martie a avut loc al doilea eveniment al anului 2015 din seria Meet the WOMAN!, cu tema Latura intunecata a antreprenorului, o perspectiva psihologica. Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting ne-a vorbit, in calitate de speaker al evenimentului, despre comportamentele antreprenorilor care, prezente in exces, pot constitui obstacole in afaceri. In acest sens, a prezentat atat un studiu, cat si o statistica bine documentate si sustinute cu argumente atent identificate, vorbind totodata si despre cum tiparele comportamentale ne pot influenta drumul profesional, cu accent pe micile diferente ale personalitatii intre barbatii si femeile antreprenor.

 

Pornind de la ideea ca ADN-ul psihologic al celor aflati in pozitii de conducere are un impact semnificativ asupra evolutiei businessului de care acestia se ocupa, studiul realizat de catre HART Consulting a identificat doua fatete ale personalitatii care influenteaza modul de a lua decizii: personalitatea si conditiile de zi cu zi care le sunt familiare oamenilor de afaceri, pe de o parte, precum si trasaturile dezvoltate peste nivelul optim de functionare, pe de alta parte.

 

Avand convingerea ca exista o legatura puternica intre personalitate si calitatea leadershipului, Madalina Balan a subliniat faptul ca, in unele cazuri, povestea despre identitate tinde sa fie una romantata, cu atat mai mult cu cat fiecare om si cu precadere un antreprenor pune accent pe reputatie, pe felul cum este perceput de catre ceilalti.

 

Zona intunecata a antreprenoriatului, asa cum a fost ea numita in cadrul evenimentului, se refera la acele puncte forte ale unui antreprenor care, in exces, pot dauna. Astfel, facand referire la unsprezece tipare comportamentale din zona intunecata, Managing Partner-ul HART Consulting a enumerat: volatilitatea emotionala, scepticismul, precautia, deconectarea sociala, pasiv-agresivitatea, aroganta, manipularea, melodrama, imaginativitatea, perfectionarea si submisivitatea, exemplificand, pentru o mai buna intelegere, cum excesul de pasiune in afaceri poate conduce uneori la volatilitate emotionala.

 

Statistic vorbind, femeile au, in general, un echilibru emotional mai redus decat barbatii si se pot dovedi a fi mai temperamentale in afaceri, lucrand, in unele cazuri, in pusee de energie. Pe de alta parte, femeile antreprenor sunt totusi mai receptive la feedback, mai precaute si mai colaborative in business, fiind adesea implicate in activitati cu un puternic impact social.

 

In acest sens, o solutie la indemana care poate avea rezultate uimitoare pentru o cultura organizationala echilibrata o reprezinta, dupa cum Madalina Balan insasi a mentionat, formarea echipelor mixte de femei si barbati, intrucat acestea pot avea un impact de cateva ori mai mare inclusiv asupra profitului, dat fiind faptul ca, in general, complementaritatile imbinate pot functiona foarte bine. Cu un ton convingator, sustinut totodata si de aspectele bine documentate ale prezentarii sale, Madalina Balan a reusit sa capteze atentia tuturor femeilor de afaceri prezente la ultimul eveniment Meet the WOMAN!.

 

Proiectul Meet the WOMAN! se adreseaza atat femeilor care sunt la inceputul vietii profesionale, cat si antreprenoarelor sau celor care sunt specialiste intr-un domeniu de activitate si inseamna evenimente de business networking, cu frecventa lunara, care ofera teme de actualitate, branding personal, promovarea afacerilor si femei-lider care au atins excelenta in profesia lor.

 

Autoare: Anca Tanase

Editor Femei in Afaceri & Founder JoelleMagazine.Ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24