Articole
21-02-2014

Daniela Irimia, absolventa a Facultatii de cibernetica din cadrul ASE, a decis, in urma cu cinci ani, sa aleaga calea antreprenoriatului si a infiintat o companie de marketing online. Cu proiecte deja realizate, ca gandeste-pozitiv.ro sau catalog-cursuri.ro, agentia Limonade are acum o cifra de afaceri de 70.000 de euro pe an. Activitatea firmei se bazeaza pe promovarea online a companiilor mici si mijlocii, precizeaza Ziarul Financiar, si ofera servicii de consultanta in marketing, SEO si Google AdWords, dar si de promovare in retelele de socializare online.

„Am inceput de la zero intr-un domeniu pe care il cunosteam conex si care ma atragea prin flexibilitate si, în acelasi timp, prin faptul ca te lasa sa fii creativ“, a spus Daniela Irimia, la ZF Live.

Antreprenoarea a lucrat anterior in telecom la Vodafone si in asigurari la AIG Asigurari. Acum proiectele in care e implicata sunt de: consultanta in marketing online (Stabilirea unui plan de actiune care sa duca la cresterea notorietatii si a numarului de clienti, folosind un mix de promovare eficient. De la strategia de comunicare in social media pana la cuvintele cheie si expresiile folosite in campaniile de google adwords, intelegerea comportamentului potentialului client in mediul online si adaptarea mesajelor pentru comunicarea digitala, toate explicate ca intr-un training); promovare online prin Google AdWords (cea mai cunoscuta si mai utilizata metoda de promovare online: 7,5 milioane de utilizatori de internet din Romania folosesc motorul de cautare Google pentru a cauta produse si servicii. Sunt doua modalitati prin care o afacere online poate fi gasita de catre acestia: optimizareaza site-ului (SEO) sau anunturile platite prin Google AdWords); promovare prin Facebook (Facebook are cei mai multi utilizatori in Romania – 6,4 milioane din peste 8,5 milioane de utilizatori de internet, ceea ce face ca promovarea pe Facebook sa fie la fel de utilizata precum promovarea pe Google); realizare de bannere de publicitate si de comunicate de PR, dar si site-uri si web design (realizarea unui site pleaca de la 500 de euro).

Foto: limonade.ro


Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24