Articole
04-05-2015

Lean In. Femeile, munca si vointa de a conduce de Sheryl Sandberg se adreseaza femeilor confruntate adesea cu dilema: o cariera de succes sau o viata personala implinita? Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflata in ultimii ani in topul celor mai puternice femei de afaceri si al celor mai influente personalitati si mama a doi copii, ne arata ca este posibil sa impaci reusita profesionala cu implinirea personala, ca trebuie sa depasim stereotipurile de gen, iar femeile trebuie sa aiba mai multa incredere in sine si ambitie pentru a-si obtine locul pe care il merita.

 

Sheryl Sandberg este COO la Facebook. Inainte de a lucra la Facebook, a fost vicepresedinte al Departamentului Global Online Sales si Operations la Google si sef de cabinet la Ministerul Finatelor Statelor Unite. Inainte de aceasta, a ocupat postul de consultant la McKinsey & Company si a fost asistent pentru cercetare la Banca Mondiala. Sheryl este membra in consiliile de administratie de la Facebook, The Walt Disney Company, Women for Women International, V-Day si ONE si prezideaza consiliul Lean In. Si-a luat licenta in stiinte economice la Harvard University si un MBA la Harvard Business School. Sheryl locuieste in California de Nord, impreuna cu sotul sau, Dave Goldberg, si cu cei doi copii ai lor.

 

In prezent, in aproape intreaga lume barbatii continua sa detina o majoritate covarsitoare a pozitiilor de conducere din guverne si industrie, iar femeile inca nu-si fac auzite vocile. Sheryl Sandberg incearca sa inlature ideile preconcepute privitoare la viata si alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul in care sa-si gestioneze eficient cariera si sa imbine reusitele profesionale cu implinirea personala, artandu-le, in acelasi timp, barbatilor cum sa isi sustina mai bine partenerele, pentru a avea si ei de castigat.

 

„Sheryl ofera sfaturi practice privind gestionarea si depasirea provocarilor pe care le presupune ascensiunea in cariera. Lean In este o lectura fascinanta, spirituala si plina de semnificatie pentru femeile (si barbatii) din orice generatie.” (Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA)

 

„Lean In imbina abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informatiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea ii va ajuta pe toti cititorii – in special pe barbati – sa devina lideri mai buni si mai eficienti.” (Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook)

 

Lean In. Femeile, munca si vointa de a conduce de Sheryl Sandberg a aparut la editura Litera, in colectia CEO Must Read. Prefata cartii este scrisa de Anca Vlad.

 

Oamenii de business de succes stiu ca o conditie obligatorie pentru a fi mereu in top este sa inveti in fiecare zi, citind cartile cele mai bune din domeniu. Colectia CEO Must Read aduce carti de leadership, management, cultura organizationala, investitii, strategie, lucrari excelente, ce ii vor inspira pe cititori sa isi schimbe modul in care vad lumea, afacerea proprie si oportunitatile intalnite. Colectia CEO Must Read reprezinta calea cea mai buna, mai rapida si mai usoara de a reusi in afaceri.

 

Mai multe informatii despre aceasta carte puteti gasi aici: http://www.litera.ro/index.php/lean-in.html

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24