Articole
13-08-2012

In noiembrie 2011, in cadrul galei de excelenta a celei de-a IV-a editii a “Campionilor in Business”, gazduita de Hotel Athenee Palace Hilton, fondatoarea si directorul general al Ivatherm, doamna Rucsandra Hurezeanu, primea cu emotie Premiul special pentru valorificarea resurselor romanesti, oferit de Ziarul Financiar, Entreprise Investors si BCR, cu sprijinul Asociatiei Triple Helix.

 

Desi in ultimii 3 ani economia Romaniei a cunoscut o scadere de peste 10%, continua sa existe aici adevarate modele de succes, antreprenori dinamici care au gasit o formula viabila si a caror viziune de business este ca o gura de oxigen intr-un mediu din ce in ce mai ostil. Unul dintre aceste modele de succes imbina tehnologia cea mai avansata a tarilor occidentale cu traditia de bogatie si unicitate a resurselor naturale romanesti.

 

Infiintata acum 6 ani, Ivatherm este prima companie romaneasca producatoare de dermatocosmetice, folosind beneficiile apei termale de la Baile Herculane. Produsele dermatocosmetice sunt produse specializate, dedicate pielii sensibile, comercializate exclusiv in farmacii, sub recomandarea medicilor sau a farmacistilor.

 

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) avertiza ca jumatate dintre occidentali au sau vor avea o forma de alergie in urmatorii 5 ani, iar la 70% din cazuri, aceasta alergie va avea repercusiuni cutanate. Cauzele principale? Pe de o parte, comportamentul omului modern in ceea ce priveste alimentatia si igiena, iar pe de alta parte, mediul poluat in care traim. In mod evident, este o oportunitate pentru dermatocosmetice si pentru spatiul farmaciei. Dermatocosmetologia trateaza cu succes pielea sensibila si alergica, forme de acnee, dermatita atopica, dermatita seboreica si intarzie pe cat posibil imbatranirea cutanata. Farmacia este un garant al eficientei produselor, sigurantei pentru consumator, dar si un simbol al accesibilitatii.

 

Toate produsele Ivatherm utilizeaza apa termala Herculane, din cea mai veche statiune termala din Europa. Baile Herculane sunt atestate documentar, pentru prima data, in anul 153 e.n. Romanii spuneau, referindu-se la aceste locuri, “ Ad Aquas Herculi Sacras” (La apele sacre ale lui Hercules). Prin continutul sau echilibrat in saruri minerale si oligoelemente esentiale, apa termala Herculane are un efect antiiritant si calmant asupra pielii. Ea vine de la 2000 m adancime, la o temperatura de 45 de grade, fiind o apa aproape sterila. Numeroase studii clinice, efectuate in Franta si Romania, demonstreaza efectul antiinflamator al apei termale Herculane, prin inhibitia histaminei, mediator al inflamatiei.

 

Desi consumul actual de cosmetice este de numai 34 Euro/persoana, comparativ cu 250 Euro/persoana in Franta, de exemplu, se anticipeaza o crestere a consumului mediu de cosmetice odata cu cresterea nivelului de trai.

 

Ivatherm are astazi un portofoliu de 39 de produse. Este pe locul 5 in topul companiilor de dermatocosmetice din Romania, in conditiile in care se “bate la raft” cu liderii mondiali din domeniu. Are 10% cota de piata.

 

Succesul Ivatherm insumeaza parteneri si colaboratori de incredere, o echipa performanta si un model de business bine ales. Colaborarea cu cercetatori si industriasi francezi ofera accesul la inovatie, calitate inalta si credibilitate. Alain Fructus, cunoscut cercetator si fost presedinte al Asociatiei Franceze de Cosmetologie, conduce echipa de formulare a produselor. Medicii dermatologi au fost partenerii si colaboratorii Ivatherm inca de la inceput.

 

Pentru consumatorii din Romania, predominant femei, filosofia Ivatherm este reconcilierea progresului cu autenticitatea naturii, pentru a crea produse moderne si sigure, care sa previna si sa trateze cu succes problemele dermatologice.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24