Articole
19-02-2020


Unele descoperiri arheologice ar indica că sărbătoarea datează încă de pe vremea dacilor, în urmă cu 8000 de ani, când mărțișoarele erau pregătite din timpul iernii și constau în pietricele colorate în alb și roșu înșirate pe o ață sau, o monedă legată cu fire subțiri de lână de culoare albă și roșie. Acestea erau considerate talismane cu puteri magice, iar cei ce le purtau erau protejați. De altfel, atunci și Anul Nou începea pe 1 martie, când se organiza ”Matronalia” și aveau loc serbările lui Marte, zeul războiului, dar și al naturii, al primăverii şi al agriculturii. Această dualitate se regăsește și în privința culorilor, fiindu-le atribuite diferite interpretări conform cărora roşul poate simboliza pasiune și iubire, iar albul puritate şi energie.


Deși originile sărbătorii Mărțișorului nu sunt cunoscute cu exactitate, iar de-a lungul timpului multe legende s-au creat în jurul acesteia, câteva lucruri se regăsesc în fiecare istorisire:


Mărțisorul este pretutindeni simbolul renașterii naturii și vestitorul primăverii sub forma unui obiect împodobit cu un şnur alb cu roşu, oferit în dar ca fiind aducător de noroc.  
 Fie că este purtat la mână, în piept sau drept podoabă la gât, mărţişorul este accesoriul preferat al tuturor doamnelor și domnișoarelor, la început de primăvară. Dacă ești în căutarea unui cadou mai special, care să simbolizeze aprecierea față de purtătoarea acestuia, am pregătit pentru tine câteva recomandări creative pentru cadoul de Mărțișor.1. Brose romanesti ALISIA ENCO.

Un manifest de creativitate dedicat României si lansat in anul Centenarului, o colecție unicat de accesorii cu motive românești. 

Motivele românesti sunt acum recreate în broșe-statement pe suport din lemn și sticlă organică, folosind cristale naturale si un sistem de prindere brevetat, cu ajutorul magneților.

Deja celebrele motive Fata din Horă, Floare de Mai și Trifoi sunt acum obiecte de design în sine, must have și în acelasi timp piese timeless, pe cât de spectaculos realizate, pe atât de versatile și ușor de asortat.


2. Camasi cu broderie romaneasca ALISIA ENCO

Realizate in Romania, din cele mai bune materiale, cu o croiala slim si brodate la guler si mansete cu motive traditionale romanesti, camasile ALISIA ENCO pot fi un cadoul ideal pentru persoana draga.

“Motivele tradiționale românești reprezintă pentru mine o sursă de inspirație, fiind detalii discrete, dar care adaugă un plus de eleganță ținutelor. Colectia Grandeur combina cu succes elementele folclorice cu sobrietatea camasilor de business”, explică Alice Botnarenco, fondator ALISIA ENCO, despre motivația și sursa creativității din spatele acestei colectii.


3. Mansete brodate ALISIA ENCO


Manșetele brățară brodate cu motive tradiționale ALISIA ENCO accesorizează și scot din anonimat orice ținută business. Acestea completează cu succes câmășile, bluzele elegante din tricot fin, maletele, sau orice piesă minimalistă care are nevoie de un accesoriu distinct, pentru a câştiga un plus de rafinament.


www.alisiaenco.ro

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24