Articole
12-01-2014

O mica afacere din Vancouver s-a dezvoltat rapid gratie imbinarii inedite a reciclarii ambalajelor cu aceea a comercializarii de produse eco-friendly. The Soap Dispensary se prezinta ca un "magazin de reincarcare specializat pe produse de curatare a casei si produse de ingrijire personala".

Produsele eco-friendly pentru curatare sunt adesea vandute in ambalaje ce descurajeaza aruncarea acestora, dupa consumarea produsului. Magazinul propune o gama larga de sapunuri si alte produse de curatare biodegradabile, cu formule delicate, adaptate copiilor, animalelor sau persoanelor cu pielea sensibila sau alergica. Majoritatea brandurilor regasite in magazin sunt din Canada, astfel incat, desi in general produsele eco sunt mai scumpe, costul la raft devine foarte mic.

Printre produsele ce pot fi reincarcate sunt: spuma de baie, creme hidratante, sampon, balsam, solutii pentru indepartarea petelor, detergent lichid, inalbitor fara clor si alte produse. Ambalaje de plastic sau sticla pot fi si ele cumparate din acelasi magazin.

Atunci cand o astfel de idee ecologica este pusa fata in fata cu cifrele imense date de deseurile de plastic produse de fiecare tara, afacerea nu doar pare profitabila, ci si prietenoasa. De exemplu, intr-un singur an, Statele Unite produc 31 de milioane de tone de deseuri de plastic, din care doar 8% sunt recuperate prin reciclare.

Mai multe detalii despre business-ul ecologic pe www.thesoapdispensary.com

Autoare: Alina Burlacu
Editor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24