Articole
18-01-2014

O afacere profitabila si de succes, ce are azi o cifra de afaceri de 13 milioane de lire sterline a inceput, intr-o bucatarie, cu un buget de doar 600 de lire.

Este vorba de gentile de umar ale Cambridge Satchel Company.  Julie Deane a pus bazele acestei afaceri in 2008. Ideea i-a venit la masa, in timp ce discuta cu mama ei despre gentile de scoala.

Julie si-a dorit sa le poata oferi si copiilor sai genti de umar ca cele pe care le-a avut ea pentru  scoala, insa nu a gasit nimic similar in magazine. Asa ca britanica de 47 fara experienta in domeniul designului a decis sa creeze ea singura modelul dorit.

La inceput afacerea se desfasura online, vanzarile au fost peste asteptari, iar Cambridge Satchel Company a reusit sa se faca tot mai cunoscuta.

In momentul de fata, Julie Dearne are trei magazine - doua in Londra si unul in Cambridge, insa continua sa obtina cea mai mare parte din profit din vanzarile online.

In 2013, Cambridge Satchel Company a ajuns sa vanda in peste 120 de tari, iar peste 300 de site-uri incearca sa preia identitatea acestui brand cu genti de umar similare.

Pentru succesul avut, Julie Dearne a primit numeroase premii si distinctii pentru ingeniozitatea, dar si intelepciunea cu care si-a manevrat mica afacere pentru a o transforma intr-un model de succes. In 2013, a primit Queen’s Award pentru Antreprenoriat, iar in iunie 2013 a fost desemnata Antreprenorul Anului, in cadul European Business Awards, la Istanbul.

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24