Articole
04-12-2015
Hour of Code, cel mai mare eveniment de educatie din istorie care ofera gratuit resursele necesare pentru oricine isi doreste sa invete sa programeze, isi va incepe cea de-a doua editie din Romania in saptamana 7-13 decembrie. Desfasurat in scolile si liceele din toata tara, proiectul promoveaza tehnologia computerelor si isi propune sa faca primii pasi in formarea urmatoarei generatii de specialisti IT. 
 
Ora de Programare este, astfel, un teasing pentru cei care inca nu stiu ca programarea este accesibila oricui, un skill professional pentru cei care isi cauta drumul sau poate fi viitorul, pentru cei care isi vor descoperi o noua pasiune. 
 
In saptamana 7-13 decembrie, in scolile din Romania vor fi organizate sute de evenimente Hour of Code – sesiuni de o ora in cadrul carora participantii vor face primii pasi in programare cu ajutorul tutorialelor gratuite puse la dispozitie pe website-ul ro.code.org. Traduse in peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate in cadrul unui curs - cu sustinerea unui profesor - sau individual. De asemenea, acestea pot fi lucrate atat pe computer, tableta sau telefon, cat si offline, in cadrul unor activitati de grup.
 
Daca anul trecut peste 400.000 de romani au incercat o Ora de Programare, organizatorii se asteapta ca numarul participantilor la Hour of Code sa fie de 600.000 in saptamana 7-13 decembrie.
 
“Hour of Code chiar e pentru oricine, de orice varsta, fie ca motivatia de a parcurge o Ora de Programare este curiozitatea sau dorinta de a invata ceva nou intr-un mod distractiv, cu personajele din Star Wars sau cu provocarile din Minecraft.” Alin Chiriac, fondator ADFABER.
 
Daca doriti sa inscrieti un eveniment Hour of Code, o puteti face pe https://hourofcode.com/ro. 
 
Programul educational este coordonat in Romania de asociatia ADFABER si sustinut de companii reprezentative pentru industria IT din Romania si din lume - Bitdefender, Google, Intel, IBM, Gameloft, UPC, Cisco, Siveco - carora li s-au alaturat unele dintre cele mai sonore nume din showbiz-ul romanesc - Smiley, Alexandra Ungureanu, Virgil Iantu si Florin Grozea.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24