Articole
01-07-2013

Inspirate de un set format din sutien si chiloti pe care il crease Gale Epstein in dar pentru prietena ei Lida Orzeck in 1977, cele doua au pus bazele unei companii, avand strategia declarata ”facute de femei pentru femei”.

 

"Hanky Panky le promite femeilor ca le va face sa se simta excelent in privinta chilotilor si a acelor femei care iubesc brandul,” spune Epstein, presedinte si director de creatie. ”Livram intotdeauna un produs exceptional care e feminin, le pune in valoare si le vine de minune.”  

 

Brandul cu sediul la New York a avut legiuni de cliente – care sunt foarte multumite de stilurile sexy si comfortabile si de chilotii tanga, disponibili intr-o gama vasta de culori – fondatoarele pun cresterea recenta pe seama extinderii brandului cum ar fi licentele collegiate si Hello Kitty, o colectie de nunta si linia de produse mai fierbinte, numita After Midnight.

 

M.P. Mueller, expert in branding, presedinte al Door Number 3 Advertising cu sediul in Austin, Texas, spune ca Hanky Panky abordeaza cu intelegere si implicare emotionala felul complex in care femeile relationeaza cu trupurile lor. ”Scopul lenjeriei intime nu mai este sa multumeasca partenerul, ci sa faca femeia sa se simta bine in pielea ei si sa se simta bine in dormitor in toate perioadele din viata ei: de la lenjeria de maternitate care nu o face pe mamica sa se simta de parca e dusa la pascut timp de noua luni, pana la linia Hello Kitty care isi da seama ca mai sunt femei in jur de douazeci de ani care oscileaza intre stilul vampa si pantofi de lac negri”, afirma ea.

 

Un alt pas inainte l-a reprezentat in 2012 lansarea programului Hanky Panky Pep Squad, care numeste reprezentanti la colegii din toata lumea pentru a introduce brandul in campus si sa-l promovezi via social media si evenimente speciale. Numarul de studente este o parte a motivului pentru care brandul se apropie de 20.000 de like pe Facebook, aproape dublu fata de anul trecut.

 

”Clientii nostri fac promovarea in locul nostru”. ”Brandul a fost construit pe reclama facuta de clientele noastre.”

 

Anul trecut, Ryan Klarner, membru in echipa de inot a liceului sau din Illinois, a postat o rugaminte pe pagina de Facebook a Taco Bell. Stalcind gramatica engleza, pustiul de 15 ani a intrebat: ”Ati putea sa-mi faceti un slip pe care sa scrie pe spate ”nu te gandi doar la chiflele mele?” Treisprezece zile mai tarziu, Taco Bell a postat urmatorul raspuns: ”Ce marime porti? Si care e adresa ta?”   

 

Peste 2.600 de oameni au apreciat postarea lui Ryan, iar mai mult de 1.000 au dat ”like”. Ryan era deja client fidel – in postare s-a precizat ca mananca la Taco Bell de ”cel putin” cinci-sapte ori pe saptamana – dar acum e fan devotat, sau ”ambasador de brand” in lumea marketingului.

 

Pentru Raquel Smith, marketing manager la Oneupweb, la agentia de marketing digital din Traverse City, Michigan, felul in care s-a ocupat Taco Bell de aceasta solicitare a fost o lectie pentru antreprenorii care nu stiu cum sa-si inspire clientii. ”Asa demonstrezi ca iti ascultii fanii, acordandu-le valoare si creand o reprezentare puternica,” spune ea.

 

Afacerile se bazeaza in mod obisnuit pe clienti fideli in rol de ”ambsadori” – clienti valorosi pe care se pot baza sa raspandeasca vesti bune despre produsele companiei, servicii sau pur si simplu un gand bun. Unele companii ofera ceva in schimb, cum ar fi acces exclusiv la vanzari sau lansari de produse. Dar expertii in marketing insista ca antreprenorii nu au nevoie de bugete de milioane de dolari pentru a ”cultiva” reprezentanti de brand. ”Trebuie sa fii in stare sa gasesti acei consumatori ca sa-ti dai seama cine sunt,” afirma Perry Fair, chief creative officer la agentia de publicitate globala JWT. ”Acest lucru nu ia foarte multi bani, ci mult efort.”

 

Procesul de formare al ”ambasadorilor” are loc pe retelele de socializare (desi expertii spun ca interactiunea personala nu ar trebui discreditata). Ideea e sa atragi clientii in conversatii si sa le spui ca esti interesat de ce spun. ”Totul se rezuma la dialog – sa asculti – iar daca acesti oameni iti ”poarta torta”, multumeste-le si rasplateste-i intr-o maniera care ii face sa se simta bine,” spune Karen Post, presedinte al Brain Tattoo Branding, cu sediul in Tampa, Florida.

 

Fair face referire la cazul Crayola. Cand un client s-a plans pe Facebook ca o cutie cu carioci continea una neascutita, compania a trimis prin posta alta. Clientul a postat din nou pe Facebook urmatorul mesaj: ”Ghici cine are o noua carioca?”

 

Fair spune ca gestul companiei Crayola a demonstrat ca e interesata sa asculte si sa le raspunda favorabil clientilor. ”Cand atat de multe se intampla online, reprezentantii de brand se nasc datorita bunelor practici de servicii clienti,”, spune el. ”Pana la urma, asta conteaza.” -Christopher Hann.

 

Sursa: www.entrepreneur.com


Traducere; A_BEST 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24