Articole
30-01-2014

Criza economica a ultimilor ani a reusit sa atraga dupa sine consecinte in cele mai distincte domenii sociale, economice sau chiar culturale. Un studiu recent efectuat de catre Deloitte, una dintre cele mai importante companii de consultanta din lume, a relevat ca aproximativ o treime din companiile de pe mapamond  acumuleaza sume importante de bani, in valuta. Conform Financial Times, aceste corporatii au reusit sa acumuleze de la inceputul crizei economice aproximativ 2.8 trilioane de dolari, in numerar.

Decizia de a nu investi in active si actiuni, ci de a stoca sume enorme de valuta ar putea incetini redresarea economica pe parcursul anului 2014, afirma expertii in domeniu. "In viitor, valul de bani numerar, care este asteptat, va depinde de deciziile unui numar foarte mic de persoane", a declarat Iain MacMillan, analist in cadrul Deloitte.

Dintre membrii indexului S&P Global 1200, estimarile au dezvaluit ca doar 32 de companii detin 82% din totalitatea banilor, Apple dispune de 150 de miliarde de dolari, aceasta suma fiind echivalentul a 5%. Un alt studiu efectuat de catre Bank of America Merrill Lynch a semnalat ca 67% dintre managerii de fonduri din companii investesc prea putin din activele detinute.

Acest studiu a fost efectuat pentru a incuraja cheltuielile de capital de catre companii si corporatii. Cifra de 2.8 trilioane de dolari reprezinta cea mai mare suma acumulata de catre corporatii de la inceputul anilor 2000.

Foto: moneyintention.com

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24