Articole
08-01-2014

Un nou an inseamna, pentru majoritatea dintre noi, rezolutii. Ce ar trebui sa schimbam in viata noastra? Cum sa devenim mai eficiente? Cum am putea face din anul asta, anul succesului in cariera? Toate aceste intrebari necesita raspunsuri, fie de la apropiati, fie de la experti sau din carti. Un top al celor mai interesante carti din domeniul dezvoltarii personale, realizat pentru Femei in Afaceri, te va ajuta sa gasesti raspunsuri la propriile intrebari, pentru a-ti indeplini toate planurile din noul an.

Top 10 carti pentru dezvoltarea personala:

1. Lean in: Women, Work and the Will to Lead, de Sheryl Sandberg
Aceasta carte dezvolta una dintre ideile preconcepute cu care ne confruntam adesea: incapacitatea femeilor de a ocupa aceleasi pozitii de leadership precum barbatii. Autoarea, care face parte din conducerea Facebook, vorbeste despre cauzele acestui fenomen si ofera solutii pentru a ajuta femeile sa isi atinga nivelul maxim al potentialului.

2. Mean Girls at Work: How to stay professional when things get personal, de Katherine Crowley si Kathi Elster
Cartea este dedicata femeilor care lucreaza cu alte femei. Se stie ca relatiile intre femei pot fi foarte bune, dar, atunci cand reusesti sa nu te intelegi cu colegele de la locul de munca, acest lucru iti poate afecta nu doar ziua, dar si intreaga saptamana. Aceasta carte de self-development te poate ajuta sa relationezi mai bine cu persoanele dificile de la locul de munca sau te poate ajuta sa te debarasezi de unele obiceiuri si comportamente negative.

3. The Click Moment: Seizing Opportunity in an Unpredictable World, de Frans Johansson
Cartea in cauza discuta doua idei extreme de interesante: ideea de noroc in business si ideea unor pasi urmati de catre fiecare organizatie sau om de afaceri, pentru a reusi in cariera. Autorul prezinta conceptul de “click moment”, o clipa care ne poate garanta succesul, daca reusim sa ne folosim de ea.

4. The Art of Selling Yourself: The Simple Step-by-Step Process for Success in Business and Life, de Adam Riccoboni si Daniel Callaghan
Intr-o lume a vitezei si consumerismului devine tot mai greu sa te diferentiezi de restul lumii. Cartea te poate ajuta cu unele sugestii pentru a maximiza valorile, increderea in sine si calitatile proprii, prezentand exemple reale ale unor oameni de succes precum Mark Zuckenberg sau Warren Buffet.

5. The Gift of Adversity: The Unexpected Benefits of Life's Difficulties, Setbacks, and Imperfections, de Norman E. Rosenthal si Rameck Hunt
Autorii acestei carti discuta despre momentele dificile din viata oamenilor si faptul ca acestea ofera lectii pretioase despre cum am putea deveni mai buni, mai isteti si mai puternici.

6. Daily Rituals, de Mason Currey
O carte despre ritualurile zilnice ale unor oameni de geniu. Mason Currey a scris despre obiceiurile a peste 160 de filozofi, scriitori, compozitori sau artisti, cu speranta de a inspira si alti oameni in formarea unor tabieturi ce atrag succesul.

7. Forget a Mentor, Find a Sponsor, de Sylvia Ann Hewlett
Scrisa de economista Sylvia Ann Hewlett, cartea te va ajuta sa iti formezi o idee clara despre tipul de relatii pe care ar trebui sa le fortifici, in cazul in care iti doresti sa evoluezi in cariera. Cartea este bazata pe sapte pasi, care te vor indruma in gasirea unui mentor ce crede in potentialul tau.

8. The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon, de Brad Stone
Este o carte despre Jeff Bezos, fondatorul site-ului Amazon, si despre familia acestuia. Jurnalistul Brad Stone a avut acces nelimitat la viata privata familiei Bezos, pentru a putea scrie aceasta carte despre curajul de a indrazni lucruri noi, de a visa si de a reusi pana la urma.

9. Decisive: How to Make Better Choices in Life and Work, de Chip Heath si Dan Heath
Cercetarile unor experti in psihologie au demonstrat ca in momentul in care trebuie sa luam o decizie, creierul nostru nu lucreaza in favoarea noastra, punand in umbra lucruri sau trasaturi care nu ne avantajeaza si ignorandu-le. Chip si Dan Heath, prin intermediul acestei carti, te vor ajuta sa realizezi cauza acestor dezavantaje si iti vor oferi solutii pentru a intrerupe cercul vicios al deciziilor proaste, pentru a obtine rezultate cat mai bune in toate aspectele vietii.

10. The Alchemists: Three Central Bankers and a World on Fire, de Neil Irwin
Este o carte fascinanta despre cele mai puternice trei persoane din domeniul bancar din timpul crizei economice, incepute in 2007, si despre jocurile de culise efectuate pentru a diminua consecintele cauzate de criza economica. Autorul reda istoria impresionanta a bancilor central si a parcursului acestora, incepand cu secolul 17. The Alchemists povesteste despre originea banilor, dar si despre destinatia acestora.

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24