Articole
05-01-2020

 

 

  • TypingDNA primește o investiție totală de 7 milioane de dolari pentru a îmbunătăți adopția typing biometrics la nivel mondial
  • GapMinder face o nouă investiție în TypingDNA, în valoare de 1,2 milioane de dolari, parte din runda de tip Serie A, după ce în noiembrie 2018 a condus o altă rundă de investiție de tip Seed de 1,5 milioane USD
  • Typing biometrics va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor sau recuperarea parolelor, să identifice și să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare secundară sau multifactor.

                                                                                                       

TypingDNA, compania din domeniul biometriei comportamentale, anunță astăzi că a primit o investiție totală de 7 milioane de dolari într-o nouă rundă de tip Serie A, condusă de Gradient Ventures, fondul de investiții specializat în AI (Inteligență Artificială) al lui Google, precum și cu participarea GapMinder Ventures și Techstars Ventures, și alături de alți investitori existenți din runde anterioare.

 

GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obținut o investiţie de 1,5 milioane de dolari într-o rundă de tip Seed condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie și România.

 

TypingDNA a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).

 

Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume” a declarat Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA.

 

API-ul de autentificare TypingDNA acceptă apăsările de taste ale utilizatorului într-un format open source, permițând o integrare simplă și ușoară în orice aplicație desktop sau mobilă. Dezvoltatorii pot implementa API-ul TypingDNA ca o opțiune pasivă de autentificare 2FA, o metodă de recuperare a parolelor sau pur și simplu pentru a se asigura că datele introduse sunt potrivite unui anumit utilizator dat. TypingDNA a lansat de curând și un SDK pentru dezvoltatorii de mobil, realizat să suporte cele mai recente versiuni de aplicații iOS și Android.


TypingDNA este în prezent conformă cu ACE pentru verificarea studenților online, iar Autoritatea Bancară Europeană consideră că typing biometrics este conformă cu reglementările SCA (2FA în domeniul bancar și plăți în UE), în consecință, compania se bucură de o mare cerere din partea industriei.

 

TypingDNA intenționează să utilizeze această nouă investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori și pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

 

Suntem încântați de această abordare a TypingDNA concentrată pe dezvoltatori în primul rând și care permite utilizatorilor să se autentifice în siguranță pe baza modului în care aceștia tastează. Având în vedere impactul unei reglementări globale asupra autentificării bazate pe recunoașterea facială precum și a hackerilor care vizează autentificarea 2FA bazată pe SMS, typing biometrics este cea mai bună formă de identificare a persoanelor fără a compromite confidențialitatea sau securitatea” a declarat Darian Shirazi, General Partner, Gradient Ventures.

 

"TypingDNA reprezintă o revoluție în zona de autentificare. Tehnologia sa proprietară de ultimă generație permite autentificarea de tip 2FA sau multifactor bazat pe typing biometrics într-un mod extrem de sigur și fără compromisuri. Și toate acestea într-un mod necostisitor și interacționând ușor cu sistemele sau aplicațiile existente. Produsul lor mobil lansat recent este unic pe piață si este complementar cu API-ul TypingDNA existent. Suntem foarte încrezători în viziunea echipei TypingDNA și în evoluția lor, și suntem confortabili să susținem în continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel internațional, dincolo și de nivelul actual al celor 8.5 milioane USD pe care TypingDNA le-a ridicat în rundele Seed și Series A” a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

 

De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.

 

***

 

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020. 

 

Despre Typing DNA

TypingDNA, cu birouri la New York, US, si Oradea, România, înfiintață în 2016, oferă o varietate de soluții pentru dezvoltatori care ajută companiile să recunoască persoanele după felul în care tastează. Compania a pornit din UE (România) unde a câștigat recunoaștere si premii prestigioase și a deschis birouri în New York în 2018, urmare a admiterii în cadrul acceleratorului de afaceri Techstars. TypingDNA a ridicat anterior într-o rundă de finanțare de tip Seed suma de 1.5 milioane de dolari de la investitori de pe trei continente, inclusiv fondatori de companii unicorn precum UiPath și DataDog, iar acum are clienți și parteneri din întreaga lume.

 

Despre Gradient Ventures

Gradient Ventures este fondul de investiții al lui Google pe zona de AI, care investește și conectează start-up-urile din fază timpurie cu resursele Google, inovația și supremația pe zona tehnică, în domeniul inteligenței artificiale. Fondul se concentrează pe ajutorul oferit fondatorilor să navigheze printre provocările dezvoltării de noi produse tehnologice, permițând companiilor să profite de cele mai noi tehnici astfel încât ideile mari să prindă viață. Gradient a fost fondată în 2017 și are sediul în Palo Alto, California. Pentru mai multe informații, vizitați www.gradient.com.

 

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

 

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1.33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24