- TypingDNA primește o investiție totală de 7 milioane de dolari pentru a îmbunătăți adopția typing biometrics la nivel mondial
- GapMinder face o nouă investiție în TypingDNA, în valoare de 1,2 milioane de dolari, parte din runda de tip Serie A, după ce în noiembrie 2018 a condus o altă rundă de investiție de tip Seed de 1,5 milioane USD
- Typing biometrics va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor sau recuperarea parolelor, să identifice și să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare secundară sau multifactor.
TypingDNA, compania din domeniul biometriei comportamentale, anunță astăzi că a primit o investiție totală de 7 milioane de dolari într-o nouă rundă de tip Serie A, condusă de Gradient Ventures, fondul de investiții specializat în AI (Inteligență Artificială) al lui Google, precum și cu participarea GapMinder Ventures și Techstars Ventures, și alături de alți investitori existenți din runde anterioare.
GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obținut o investiţie de 1,5 milioane de dolari într-o rundă de tip Seed condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie și România.
TypingDNA a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.
Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).
“Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume” a declarat Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA.
API-ul de autentificare TypingDNA acceptă apăsările de taste ale utilizatorului într-un format open source, permițând o integrare simplă și ușoară în orice aplicație desktop sau mobilă. Dezvoltatorii pot implementa API-ul TypingDNA ca o opțiune pasivă de autentificare 2FA, o metodă de recuperare a parolelor sau pur și simplu pentru a se asigura că datele introduse sunt potrivite unui anumit utilizator dat. TypingDNA a lansat de curând și un SDK pentru dezvoltatorii de mobil, realizat să suporte cele mai recente versiuni de aplicații iOS și Android.
TypingDNA este în prezent conformă cu ACE pentru verificarea studenților online, iar Autoritatea Bancară Europeană consideră că typing biometrics este conformă cu reglementările SCA (2FA în domeniul bancar și plăți în UE), în consecință, compania se bucură de o mare cerere din partea industriei.
TypingDNA intenționează să utilizeze această nouă investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori și pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.
“Suntem încântați de această abordare a TypingDNA concentrată pe dezvoltatori în primul rând și care permite utilizatorilor să se autentifice în siguranță pe baza modului în care aceștia tastează. Având în vedere impactul unei reglementări globale asupra autentificării bazate pe recunoașterea facială precum și a hackerilor care vizează autentificarea 2FA bazată pe SMS, typing biometrics este cea mai bună formă de identificare a persoanelor fără a compromite confidențialitatea sau securitatea” a declarat Darian Shirazi, General Partner, Gradient Ventures.
"TypingDNA reprezintă o revoluție în zona de autentificare. Tehnologia sa proprietară de ultimă generație permite autentificarea de tip 2FA sau multifactor bazat pe typing biometrics într-un mod extrem de sigur și fără compromisuri. Și toate acestea într-un mod necostisitor și interacționând ușor cu sistemele sau aplicațiile existente. Produsul lor mobil lansat recent este unic pe piață si este complementar cu API-ul TypingDNA existent. Suntem foarte încrezători în viziunea echipei TypingDNA și în evoluția lor, și suntem confortabili să susținem în continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel internațional, dincolo și de nivelul actual al celor 8.5 milioane USD pe care TypingDNA le-a ridicat în rundele Seed și Series A” a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.
De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.
***
Despre GapMinder Venture Partners BV
GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.
Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.
GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020.
Despre Typing DNA
TypingDNA, cu birouri la New York, US, si Oradea, România, înfiintață în 2016, oferă o varietate de soluții pentru dezvoltatori care ajută companiile să recunoască persoanele după felul în care tastează. Compania a pornit din UE (România) unde a câștigat recunoaștere si premii prestigioase și a deschis birouri în New York în 2018, urmare a admiterii în cadrul acceleratorului de afaceri Techstars. TypingDNA a ridicat anterior într-o rundă de finanțare de tip Seed suma de 1.5 milioane de dolari de la investitori de pe trei continente, inclusiv fondatori de companii unicorn precum UiPath și DataDog, iar acum are clienți și parteneri din întreaga lume.
Despre Gradient Ventures
Gradient Ventures este fondul de investiții al lui Google pe zona de AI, care investește și conectează start-up-urile din fază timpurie cu resursele Google, inovația și supremația pe zona tehnică, în domeniul inteligenței artificiale. Fondul se concentrează pe ajutorul oferit fondatorilor să navigheze printre provocările dezvoltării de noi produse tehnologice, permițând companiilor să profite de cele mai noi tehnici astfel încât ideile mari să prindă viață. Gradient a fost fondată în 2017 și are sediul în Palo Alto, California. Pentru mai multe informații, vizitați www.gradient.com.
Despre Fondul European de Investiții
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.
Despre Programul Operațional Competitivitate
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1.33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Articole din aceasi categorie
- Ashoka Romania cauta proiecte locale de implicare civica
- 2021, anul preventiei în business
- De unde pot lua romanii cele mai avantajoase credite online?
- KeysFin si DRUID incheie un parteneriat pentru a oferi analize de risc comercial sau de creditare direct prin intermediul chatbotilor DRUID
- Inregistrarea amanarii ratelor la Biroul de Credit nu va afecta scorul de credit
- Amnistia fiscala, un moment zero in raporturile cu administratia fiscala
- Noi reglementari juridice in domeniul insolventei. Ce modificari sunt propuse si care sunt beneficiile pentru companii
- Optimizarea fluxului de numerar si rambursarea TVA in perioada starii de urgenta
- Europa ar trebui sa deblocheze surplusul de economii aparut ca un raspuns la criza provocata de COVID-19
- Volt, prima aplicatie 100% romaneasca de transfer de bani in sistem Peer-2-Peer, permite acum si transferul instant de pe Revolut
- OUG 37/2020, publicata in Monitorul Oficial, amana plata ratelor pentru debitori. Care sunt beneficiile si cum pot aplica companiile
- Asociatia ACTIV atrage atentia consumatorilor asupra produselor contrafacute si de contrabanda
- Alexandru Ciucu a castigat finantarea de 2 milioane de euro de la Imperiul Leilor. Va crea noi locuri de munca in Romania.
- Romanii daruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral si-au dublat cifra de afaceri in ultimii cinci ani
- GapMinder continua sa investeasca in Typing DNA
- GapMinder continua sa investeasca in FintechOS care ridica o runda totala de 14 milioane de dolari
- ANAF va solicita dizolvarea anumitor societati care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege privind pozitia activului net
- Programator roman, lucrez de acasa, pentru o companie din strainatate. Ce obligatii fiscale am?
- Secom® a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 100 de milioane de lei, in crestere cu circa 10% fata de anul anterior
- Nevoia de predictibilitate fiscala ramane un aspect critic si in 2019
- Noutăți în tratamentul de TVA al voucherelor
- Specialiștii în fiscalitate analizează ultimele modificări legislative și prezintă standardele de raportare financiară internațională
- Finantari nerambursabile de pana la 2 milioane de euro pentru sectorul agricol
- Pana la 200.000 euro finantare nerambursabila din fonduri UE pentru microintreprinderi
- Cum iti finantezi afacerea in 2016 din fonduri nerambursabile?
- Fondurile europene si Ajutoarele de Stat 2014-2020, 16 septembrie 2015
- 5 milioane de lei pentru IMM-uri
- Ai acces la datele firmelor din 27 de tari prin serviciul Rapoarte Internationale, lansat de RisCo
- Workshop de Finante Personale si Investitii
- Romania urca pentru prima data in top 15 cele mai atractive tari din Europa privind numarul proiectelor de investitii straine atrase
- Aplicatia mobila care va tine la curent cu obligatiile fiscale
- Granturi pentru jurnalisti, bloggeri sau fotojurnalisti
- Finantare pentru tinerii cercetatori
- Romania poate accesa 33 de miliarde de euro prin “Acordul de parteneriat”
- Ce surse de finantare prefera antreprenorii romani?
- Companiile in care CFO-ul si directorul de resurse umane colaboreaza strans sunt mai profitabile
- Sondaj KPMG: ce taxe ingreuneaza derularea afacerilor din Romania
- Credite fara comisioane pentru IMM-uri
- Noi metode de verificare online a partenerilor de afaceri
- ANAF aplica TVA si pentru 220.000 lei
- Gestionarea corecta a unui buget de business
- Singurul judet care are mai multe depozite in valuta decat in lei
- Noi modificari in Codul fiscal
- FMI contrabalanseaza actiunile FED
- Bancile, supuse unui stress test
- Gigantii economici stau cu banii la saltea
- Crowdfunding: un business ce se face cu ideea ta si banii celorlalti
- Cel mai mare pericol al anului 2014: deflatia
- Am depasit definitiv dificultatile crizei
- Ipoteze despre evolutia leului in 2014
- Accizele majorate in 2014 au efect negativ in mediul de afaceri
- Rezervele federale in mainile unei femei: Janet Yellen va fi noua sefa Fed
- 2013, anul devalorizarii aurului
- Actiunile in care merita sa investesti, in 2014
- Ești sub Zodia Succesului!
- Au femeile calitati innascute de a gestiona banii?
- Femeile, mai inclinate decat barbatii sa apeleze la serviciile de consultanta financiara
- Top 10 sfaturi financiare pentru femei
- Ajutoare de Stat de la Ministerul Finantelor pentru IMM-uri - 200.000 Euro-100% nerambursabil
- 7 experti financiari vorbesc despre cele mai bune sfaturi primite de la mamele lor
- Opriti aceasta depresiune ACUM
- Metamorfoza unei companii de stat: patimile post-privatizare dupa 12 ani de investitii la Vincon
- UE vrea ca 40% din membrii boardului unei companii sa fie femei. Are nevoie Romania de o astfel de masura?