Articole
10-12-2019

 

 

  • FintechOS primește o investiție totală de 14 milioane de dolari pentru a-și continua creșterea în Europa și pentru a se extinde în SUA și SE Asiei.
  • GapMinder face o nouă investiție în FintechOS, parte din runda de tip Serie A, după ce anterior a condus o altă rundă de investiție de tip Seed. 
  • Compania se concentrează pe soluții hiper-personalizate și automatizate de tehnologie financiară, accesibile ca preț și ușor de integrat cu sistemele existente, permițând oferirea serviciilor și produselor financiare la viteze fără precedent – de ordinul săptămânilor, in locul lunilor sau anilor.

 

FintechOS a anunțat astăzi că a ridicat o rundă de investiții de tip Serie A de 14 milioane de dolari pentru a-și continua creșterea hiper-accelerată și dezvoltarea ulterioară a platformei.

 

Finanțarea a fost condusă de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenți Gapminder Ventures și Launchub.

 

În 2018, GapMinder a condus runda de investiții de tip Seed care s-a ridicat la 2 milioane de dolari.

 

Capitalul suplimentar de tip Serie A va fi utilizat de FintechOS pentru a continua procesul de creștere a veniturilor recurente anuale ale companiei de 450% și pentru extinderea sa în Europa, Asia de Sud-Est și piața din SUA. De asemenea, compania va investi puternic în dezvoltarea continuă a mai multor aplicații, servicii și soluții,  predefinite și gata de implementare, care reduc timpul necesar până la comercializare.

 

Tehnologia FintechOS ajută băncile tradiționale și companiile de asigurări să se adapteze la așteptările în continuă schimbare ale clienților pentru a atinge viteza și flexibilitatea companiilor de tip FinTech, concurenții lor noi care mizează pe tehnologie. Platforma asigură o automatizare digitală end-to-end pentru toate produsele de asigurare și bancare, la prețuri accesibile și funcționând perfect alături de infrastructura tehnologică existentă. Platforma poate fi implementată atât ca parte a SaaS multi-cloud, ajutând clienții în tranziția către cloud, cât și în cazul implementărilor în centrele de date ale clienților.

 

FintechOS oferă peste 150 de surse integrate out-of-the-box (de la sisteme sociale și contextuale până la cele cloud și de tip enterprise), mai mult de 20 de procese financiare automatizate (zone bazate pe AI precum KYC, Customer 360, pricing, analiza riscurilor) și o piață cu peste 50 de aplicații open source, aplicații predefinite care folosesc tehnologia pentru operațiuni precum preluarea clienților, împrumuturi, economii, asigurări, pensii și gestionarea fondurilor. Parteneriatele existente cu Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient și CapGemini permit implementarea rapidă pe mai multe piețe.

 

„GapMinder se află în poziția unică de a identifica cele mai bune companii de tehnologie lansate în România și Europa Centrală și de a le scala la nivel global. Unul dintre cele mai bune exemple este FintechOS, care a devenit rapid o companie de tip growth. Această companie schimbă paradigmele. Este transformativă pentru industria serviciilor financiare și, posibil, pentru alte industrii, în viitor. Viziunea sa și tehnologia de ultimă generație ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze dramatic implementarea de noi modalități complet automatizate prin care acestea interacționează cu clienții lor sau cu propriii angajați sau ecosisteme. Și toate acestea într-un mod care nu este costisitor și care interacționează ușor cu sistemele existente.

 

Echipa lor matură și ambițioasă are o viziune și o strategie remarcabile, combinate cu o execuție foarte agresivă, ceea ce le-a asigurat o creșterere fantastică pe piețele internaționale, imediat după runda de investiții Seed pe care am condus-o în 2018.

 

În ceea ce privește runda de investiții de tip Serie A, suntem încrezători să investim în continuare și vom urmari creșterea lor rapidă la nivel internațional”, a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

 

La rândul său, Teodor Blidăruș, CEO și Co-Fondator al FintechOS, a adăugat: “Abordarea noastră inovatoare își are focusul pe clienți, nu pe tehnologie. Am creat FintechOS pentru a transforma industria financiară, permițând astfel băncilor și companiilor de asigurări să acționeze și să reacționeze mai rapid decât Fintech-urile, pentru a crea o experiență mai inteligentă pentru clienți. Drept urmare, serviciile hiper-personalizate și experiența superioară a clienților sunt acum disponibile aproape plug and play.”

 

De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.

 

 

***

 

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie de ultimă oră create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020. 

 

Despre FintechOS

FintechOS crede în schimbarea modului în care oamenii interacționează cu tehnologia financiară. FintechOS 20, tehnologia principală a companiei, pune automatizarea și personalizarea în centrul inovației, permițând furnizorilor de servicii financiare să transforme experiența digitală a clienților rapid și într-o manieră accesibilă.

Portofoliul FintechOS de clienți mondiali include Nationale-Nederlanden, ERSTE, Viena Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Bank Transilvania și Idea Bank. Cu birouri la Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga, precum și București și cu operațiuni în extindere către SUA și Asia în 2020. Pentru mai multe informații, vizitați: www.fintechos.com.

 

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

 

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24