Articole
06-03-2014

Visezi sa pui bazele unei afaceri proprii si iti doresti sa obtii bani si profit din produsele sau serviciile propuse societatii? Istoria vorbeste despre nenumarate persoane care s-au bucurat de averi impresionante si au reusit sa obtina profit din afacerile in care s-au lansat.

Aparitia banilor a fost precedata de revelatia unor oameni ca unele servicii sau produse ar putea fi valorificate. Astfel, a inceput lunga istorie a unei parti atat de importante din viata fiecarei persoane.

In Epoca Vanatului, oamenii erau obisnuiti sa vaneze si sa cultive cereale pentru a supravietui. Au realizat ca obtinerea hranei de la alte persoane ar fi o solutie mai usoara. Astfel, lumea a purtat razboaie care au creat o noua stratificare in societate. Oamenii care luptau in aceste conflicte deveneau vasalii unui rege, care le oferea, in schimb, pamanturi si sclavi. Practic, acesta a fost primul schimb de servicii.

Cateva secole mai tarziu, oamenii au realizat ca nu isi doresc sa depinda de nobilime, dar nici nu isi doreau sa fie simpli tarani. Acesti oameni, care locuiau in mod special in orase, au devenit artizani sau mestesugari, obtinand profit din artefacte atat utile, cat si decorative. Primii artizani si mestesugari pot fi considerati predecesorii antreprenorilor din zilele noastre.

Cei mai temerari dintre oameni nu s-au sfiit sa exploreze tinuturi indepartate si au profitat de aceste ocazii pentru a importa lucruri noi si exotice, precum: matasea, condimentele si altele. Banii au capatat importanta tot mai mare in stratificarea societatii, calatoriile in alte tari au pus bazele unei noi categorii de cetateni: comerciantii.

Alte momente pline de prosperitate in istoria omenirii au fost perioadele aparitiei mecanismelor si epoca industrializarii, propulsand persoanele care detineau o masinarie sau activau in aria industriala in cei care obtineau cele mai mari profituri.

De-a lungul timpului, oamenii au reusit sa obtina bani din petrol. J. Paul Getty sau Edwin L. Drake sunt doar doua nume de antreprenori care au reusit sa obtina profituri de milioane din afacerile cu petrol. Cultura corporativa sau cultura financiara, a carei reprezentanti sunt bancherii, a fost strans legata de obtinerea unor profituri uriase din diverse industrii.

Dezvoltarea rapida a tehnologiilor si raspandirea informatiei la o viteza uimitoare au impulsionat oamenii sa isi doreasca sa obtina profit cat mai repede si cat mai mult, valorificand astfel oportunitatile oferite de costurile mici ale inceputurilor in afaceri.

In zilele noastre, oricine are o idee profitabila si suficient curaj se poate transforma intr-un antreprenor.

Foto: justoneminutemore.blogspot.ro

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24