Articole
19-09-2019

 

Bucureștenii se vor putea bucura în premieră de #FestivalulTurcesc Ediția de Toamnă, organizat în Parcul Titan, în perioada 20-22 septembrie, vineri 17:00-21:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10.00-21.00.Organizatorii Festivalului vor aduce toamna acesta pentru bucureșteni vestita Fanfară otomană, alcătuită din voluntari pasionați. De asemenea, participanții se vor putea bucura de dansul derviși rotitori, un moment special în cadrul Festivalului Turcesc.
Desigur, nu vor lipsi din program dansuri tradiționale românești și turcești, muzică bună și de multe alte surprize pregătite de Fundația Tuna, organizatoarea Festivalului.Bucureștenii se vor putea bucura şi de renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde zeci de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclava, rahat turcesc.


Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul, limonada vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei turceșteni.

Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.

Pentru copii, sunt pregătite activități distractive și creative: face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole și concerte.Festivalul Turcesc
este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna, care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.Mai multe informaţii despre eveniment se pot găsi pe website-ul http://turkfest.ro/  si pe pagina de facebook, http://www.facebook.com/festivalulturcesc

 

Intrarea la eveniment este liberă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24