Articole
05-07-2013

Un numar considerabil de consumatori folosesc serviciile de consultanta financiara pentru a fi siguri ca economisesc mai mult si cheltuiesc mai putin, insa femeile sunt mai dispuse decat barbatii sa apeleze la acest tip de servicii.
 

Conform unui studiu recent intreprins de TIAA-CREF, aproximativ 90% dintre femeile participante au dat de inteles ca au luat anumite decizii bazandu-se pe sfaturile financiare pe care le-au primit de-a lungul timpului - ca de exemplu in ceea ce priveste economiile si reorganizarea fondului de pensionare. Acest procent este cu mult mai mare decat cel al barbatilor, si este un fapt stabilit ca femeile asculta sfaturile de ordin financiar chiar daca au alte preocupari in ceea ce priveste banii lor.
 

Conform raportului mentionat mai sus, s-a constatat ca aproape jumatate din numarul femeilor care au participat la studiu nu considera ca un serviciu de consultanta financiara personalizat si obiectiv costa o anumita suma de bani pe care nu si-o pot permite, in schimb o treime dintre acestea nu gasesc timpul necesar pentru a cauta servicii de consultanta financiara de calitate. In plus, mai mult de jumatate au raspuns ca sunt ingrijorate de capacitatea lor de a-si gestiona banii pentru fondul de pensie.
 

“Este incurajator faptul ca femeile sunt dispuse sa actioneze in urma sfaturile pe care le primesc in timpul consultantei financiare, dar multe dintre ele nu stiu unde sa caute astfel de servicii si nu stiu in cine pot avea incredere – acest lucru arata ca inca mai este de lucrat la acest capitol”, spune Cathy McCabe, directorul TIAA-CREF. “Este foarte important sa incepem sa oferim informatii femeilor intr-un mod cat mai relevant pentru ele”.
 

De asemenea, studiul ne arata ca 74% dintre respondente au crescut nivelul de contributii in ceea ce priveste planul lor de pensionare. Acest lucru poate fi foarte important deoarece multi dintre acestia se ocupa de contabilitatea propriilor finante in cadrul familiilor lor si se pare ca sunt mai increzatoare in fortele proprii de a-si  gestiona banii, atat in prezent cat si pe viitor - ceea ce le va asigura stabilitate financiara.
 

Unele dintre cele mai mari probleme la nivel financiar pe care le au consumatorii – atat femei, cat si barbati – au legatura cu datoriile restante. Asadar cu cat lucreaza mai mult ca sa scape de aceste datorii, ca de exemplu prin efectuarea platilor in fiecare luna nefolosindu-se de cardurile de credit decat in cazurile absolut necesare, le poate pune intr-o pozitie financiara mai buna intr-un timp relativ scurt. Acest lucru poate duce la imbunatatirea indicatorului “credit score” si le face eligibile pentru imprumuturi mai avantajoase pentru viitor.

 

Sursa:

http://blog.credit.com

Articol tradus si interpretat de: Raluca Boboc
 

Raluca s-a alaturat echipei Femei in Afaceri in calitate de voluntara pentru zona editoriala. Este o tanara de 23 de ani, absolventa a Facultatii de Stiinte Politice, in cadrul Universitatii din Bucuresti. In timpul cat si dupa incheierea studiilor, prin intermediul proiectelor la care a participat, a dobandit cunostinte interdisciplinare in domenii precum egalitate de gen, sanatate sexual reproductiva, violenta in baza de gen, educatie si dezvoltare sustenabila.
 

http://ralucaboboc.wordpress.com/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24