Articole
06-02-2014

Expozitia "Contemporary Norwegian Architecture #7", realizata de Muzeul National de Arta, Arhitectura si Design din Norvegia, a ajuns in Bucuresti si poate fi vazuta pana pe 22 martie, la Muzeul National de Arta Contemporana (str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului), conform hotnews.ro.

Cea mai noua dintr-o succesiune de prezentari dedicate fenomenului arhitectural norvegian de ultima ora, selectia prezinta peste 30 de lucrari grupate in categorii diverse, de la popasuri, mici case si locuinte private, la cladiri publice, solutii complexe de infrastructura si planificare urbana.

Asemanatoare unei machete in miniatura a unei cai ferate, cu elemente de aluminiu si nervuri realizate din lemn de mesteacan, expozitia are o structura modulara ce poate fi adaptata la spatii diverse. Mai mult decat atat, aceasta are si o componenta interactiva, prin care publicul este invitat sa contribuie la schimbarea aspectului instalatiei, cu ajutorul unor elemente florale realizate din polietilena, cu care va putea crea diferite forme si spatii atasabile structurii.

Expozitia, ajunsa la a saptea editie, are ca scop prezentarea celor mai bune lucrari ale arhitectilor norvegieni din ultimii ani, identificand tendintele si evidentiind o caracteristica arhitecturala  norvegiana.

In particular, acest program este un bun model pentru publicul si autoritatile romanesti, despre cum arhitectura de calitate poate contribui la brandul de tara, atat de acasa - sub camerele foto si ochii turistilor, cat si facand inconjurul lumii.

Expozitia "Contemporary Norwegian Architecture #7" calatoreste prin lume din 2011, fiind gazduita pana acum in Brazilia, Cuba, Polonia, Olanda, Slovacia, Grecia, Cipru, Germania si Bulgaria.

Foto: MNAC

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24