Articole
26-07-2014

Conferinta de lansare a proiectului strategic POSDRU/144/6.3/S/125750, "ECHITFEM - Echitate pe piata muncii pentru femeile din regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov" va avea loc in data de 29 iulie 2014, orele 10:00, la Hotel Ibis Parlament, Str. Izvor nr. 82-84, Bucuresti.

 

Din datele furnizate de Institutul National de Statistica rezulta ca femeile sunt majoritare in sectoare precum: educatie, sanatate si asistenta sociala, administratie public si comert. Statisticile si studiile releva faptul ca, desi s-au creat legi si mecanisme institutionale si ca s-au inregistrat unele progrese, nivelul de implementare este inca unul scazut, iar piata muncii este afectata de discriminari pe criteriul de gen. Femeile intampina inca obstacole in atingerea unei egalitati reale pe piata muncii.

 

Proiectul este implementat de Asociatia Europeana pentru o Viata mai Buna (AEVB) in parteneriat cu Bolt International Consulting (partener transnational), Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC (partener national), Media One (partener national) si Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare socio-economica Catalactica (partener national).

 

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si se inscrie in axa prioritara 6 - "Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de interventie 6.3 - "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii".

 

Obiectivul general al proiectului este consolidarea accesului egal la ocupare si indeosebi la construirea unei cariere profesionale si implicarea in functii de conducere, precum si dezvoltarea antreprenoriatului feminin, in vederea crearii unei piete a muncii inclusive pentru femeile din domeniile comert, servicii si industrie alimentara din regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov.

 

Proiectul prevede analiza abilitatilor cheie ale femeilor din regiunile vizate, precum si conducerea unui studiu privind implementarea si respectarea principiului egalitatii de gen pe piata muncii.

 

Proiectul va asigura programe integrate de calificare, recalificare si perfectionare pentru un numar de 747 de femei, obiectivul fiind dezvoltarea competentelor profesionale, avansarea in cariera si cresterea capacitatilor in vederea initierii unei afaceri.

Sursa foto: gobuildyourbusiness.com

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24