Articole
15-02-2016

Ce specialist in marketing sau comunicare nu a vazut pana acum un video cu milioane de vizualizari, distribuit de toata lista lui de Facebook, si nu s-a gandit: asa trebuie sa fac si eu, un viral!?

 

Ni-l putem dori, il putem face, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca un viral nu reprezinta un obiectiv real de marketing, mai ales atunci cand succesul unui astfel de video nu are la baza formule predefinte, pe care sa le putem urma si care sa ne asigure mult doritele vizualizari.

 

Cum putem face sa producem aceste video-uri care se atraga atentia clientilor unui brand si ce facem mai departe, din momentul in care avem atentia lor? Tinand cont ca acest tip de continut a luat amploare in ultimii ani, intrebarea nu este daca un brand trebuie sa investeasca in el, ci cum poate face acest lucru astfel incat sa fie de impact, autentic si relevant pentru comunitatea stransa in jurul brandului.

 

Anul 2015 a fost un an interesant pentru acest tip de continut. YouTube anunta faptul ca, in jur de 400 de ore de video erau incarcate pe site, in fiecare minut. In noiembrie, Facebook estima peste 8 milioane de viualizari pe zi. Tendintele pentru 2016 spun ca acest tip de continut va fi din ce in ce mai accesat via mobile, cresterea fiind de 100% pentru YouTube, comparativ cu anul trecut. Mai mult decat atat, platformele de social media sunt asaltate de acest tip de continut creativ si antrenant, iar brandurile vor fi nevoite sa construiasca conexiuni cu acesta.

 

Sfaturi pentru realizarea acestui tip de continut

 

1. Fii atent cui te adresezi si ce anume comunici: materialul difera in functie de tipul de produs/serviciu pe care il avem in focus si de tipul de consumator caruia i se adreseaza. Analiza in profunzime a publicului tinta, a comportamentului/ preferintelor de consum poate genera idei pe care sa le comunicam corect si relevant. Distribuirea si targetarea video-urilor in functie de publicul tinta este esentiala atunci cand incepi etapa de comunicare a acestuia.  

 

2. Less is more: focuseaza-te pe un scenariu bine scris si pe o executie video de calitate, si mai putin pe cresterea numarului de materiale video produse.

 

3. Spune o poveste: In realizarea scenariului, mergi dincolo de specificatiile produsului/serviciului comunicat, implica consumatorii intr-o conversatie. O metoda prin care te poti apropia de consumatorii tai, folosind acest tip de continut, poate fi integrarea unui mesaj de tipul call to action in timpul video-ului, care ar putea sa ii ajute pe acestia sa merga direct catre tine sau catre produsul tau. Fie ca vorbim despre experimente, fie ca vorbim de abordarea unui ton umoristic, ori alegerea unui ambasador de brand, posibilitatile sunt nelimitate, dar povestea si conceptul sunt cele care vor starni atentia publicului tinta.

 

4. Fii concis, treci repede la subiect: lungimea video-urilor, precum si plaformele utilizate, au inceput sa ridice cateva intrebari esentiale: putem, in 5 secunde, sa atragem atentia? Avem nevoie de 3 minute? Unde incarcam acest tip de continut? Newsfeed-ul nostru este asaltat zilnic de sute de video-uri, gata de autoplay la primul scroll. Atentia noastra incepe sa fie din ce in ce mai greu de retinut, de aceea, atat primele secunde ale video-ului, cat si lungimea acestuia, pot face diferenta intre acele views de autoplay si views-urile reale, cele in care am starnit atentia si i-am facut pe cei care ne-au vazut sa ne viziteze pagina de Faceook sau site-ul (ceea ce inseamna, in fond, o conversie).

 

Tendintele pentru 2016 sunt ca reclame de tip video sa inceapa sa domine platformele de continut. Asadar, atunci cand avem de anuntat un produs, de ce sa nu o facem cu ajutorul unui video autentic, prin care sa starnim intereseul fanilor? A fi autentic poate fi o provocare, dar consumatorii apreciaza onestitatea, deschiderea unui brand fata de ei si fata de nevoile lor.  In final, oricat de departe sau aproape am fi de acest tip de continut, data viitoare putem include in strategia noastra de comunicare si un material video, pentru ca toate au un inceput, nu?

 

Autor: Elena Eana

Senior Account Manager The GOOD Company

 

http://thegoodcompany.ro/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24