Articole
04-06-2014

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata 14 iunie, ora 11:00, la expeditia culturala Descopera Legendele Bucurestilor, sustinuta de istoricul Anita Sterea.

 

Va invitam la o calatorie in timpuri de legenda, in care sa decoperim cum s-a fondat orasul Bucuresti. Povestea Ciobanului Bucur, de care este legat numele capitalei noastre, nu este foarte cunoscuta publicului larg. Tocmai de aceea va propunem o plimbare in care sa aflam legendele ascunse ale orasului si sa admiram monumente de arhitectura de o mare frumusete, ctitorite de domnitori din Tarile Romane.

 

Pornim de la Bisericuta Bucur de pe Splaiul Unirii, unde vom afla povestea de iubire dintre ciobanul Bucur si frumoasa Dambovita. Vom vizita apoi Manastirea Radu Voda unde vom povesti de Sinan Pasa si Mihai Viteazul. Calatoria se va incheia la Curtea Veche unde vom povesti despre legendele ce-l au ca personaj principal pe Vlad Tepes. Adevarul si legenda se amesteca in zona Splaiului Unirii, insa monumentele ce le vom vizita sunt marturii istorice ale unor vremuri indepartate.

 

In aceasta expeditie culturala vom vizita patru monumente importante ale Capitale: Biserica Bucur, Manastirea Radu Voda, Mitropolia Romana si Biserica Sf Anton, de la Curtea Veche.

 

Lector: Anita Sterea

Data: 14 iunie 2014, ora: 11:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Loc de intilnire: in fata Bisericii Bucur - harta

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victoriei.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24