Articole
03-04-2015

Dupa 14 ani in domeniul comunicarii, Larisa Petrini a renuntat de la inceputul acestui an la cariera in PR – a condus timp de 12 ani operatiunile de Public Relations si Corporate Social Responsibility ale grupului Centrade Saatchi & Saatchi din Romania – pentru a se dedica domeniului sanatatii holistice si al nutritiei integrative. Larisa este Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach certificat de Institute for Integrative Nutrition din New York si ambasador Jamie Oliver pentru Food Revolution Day.

 

A inceput sa studieze nutritia integrativa in paralel cu proiectele de comunicare premiate international, iar acum se pregateste sa lanseze reLife – o companie ce ofera solutii strategice de wellbeing pentru corporatii, folosind experti locali, internationali si tehnologie de ultima ora. Cum cei mai multi dintre noi petrecem in medie 10 ore la birou, nu mai vorbim de work/life balance, ci de work-balance, iar multe studii recente vorbesc de rezultatele pozitive vizibile in companii in urma derularii unui astfel de program din perspectiva productivitatii angajatilor. In plus, companii ca Johnson & Johnson, Intel, General Mills, Goldman Sachs, Barclays sau JP Morgan au implementat deja cu succes astfel de programe.

 

Creative Learning a stat de vorbă cu Larisa Petrini despre importanța unei abordări holistice, ce include toate palierele traiului nostru cotidian - de la hrană la emoție și carieră; despre nutriția integrativă; și bio individualitate - acel cumul de factori, de la vârstă la starea de sănătate și cea de activitate fizică, specific fiecăruia dintre noi.  

 

Sunt subiecte si concepte-cheie, despre care se aude mai putin, dar pe care Larisa le va lamuri in cadrul cursului de Nutritie & Wellbeing, care incepe pe 18 aprilie la scoala Creative Learning. Cursul consta intr-un weekend intensiv de training, iar numarul locurilor este limitat.

 

Creative Learning: Ce te-a determinat sa renunti la cariera in comunicare si PR si sa te dedici acestui domeniu – al Nutritiei & Wellbeing-ului?

 

Larisa Petrini: Motivatia a venit gradual, pe parcursul ultimilor cel putin 5 ani. Mama mea a fost una din persoanele care m-au stimulat si incurajat in acest sens. A fost intotdeauna preocupata de domeniul nutritiei si sanatatii holistice, avand si un business in acest domeniu. Curiozitatea molipsitoare a mamei si felul ei sanatos in care isi traieste viata m-au ajutat sa descopar din ce in ce mai mult nutritia integrativa. Acum doi ani, in 2013, am devenit ambasador Jamie Oliver pentru Food Revolution. Au urmat sfatul si suportul primit din partea unei prietene apropiate (coach) de a-mi duce pasiunea la urmatorul nivel prin studii si certificare.

 

Creative Learning: Nu vorbim, in cazul tau, doar de cineva care a invatat sa traiasca sanatos si armonios. Ci de un trainer cerfiticat care-si propune sa dea mai departe rezultatul unor ani de studiu. Ce a presupus, de fapt, studiul Nutritiei & Wellbeing-ului si de ce ai ales Institute of Integrative Nutrition din New York?

 

Larisa Petrini: Institute for Integrative Nutrition din New York este, inainte de orice, cea mai mare scoala de nutritie din lume. Abordarea lor este holistica, punand accent pe mancare in relatie cu emotiile, cariera, miscarea sau nivelul de spiritualitate din viata noastra. Un alt concept specific acestei scoli este bio individualitatea, respectiv factorii particulari fiecaruia dintre noi (varsta, starea de sanatate sau nivelul de activitate fizica) pe care trebuie sa ii luam in calcul. M-au mai convins cei 20 de ani de vechime si peste 30.000 de absolventi din peste 100 de tari, cele peste 100 de teorii dietare pe care le studiau si profesorii/mentorii de cel mai inalt nivel: Deepak Chopra, Dr. Oz, profesori din Ivy League (Harvard sau Columbia University).

Creative Learning: Ce inseamna pentru tine sa fii ambasador Jamie Oliver in Romania? Dar co-fondator reLife? Cum se traduc aceste proiecte in viata si activitatea ta?

 

Larisa Petrini: Proiectul Food Revolution lansat si promovat de Jamie Oliver m-a atras si m-a determinat sa aplic pentru programul lui de ambasadori. Pentru mine este foarte important faptul ca am ocazia sa transmit mai departe cunostintele accumulate in ultimii ani. A manca sanatos nu este un obiectiv imposibil. Aplicarea unor principii simple si sanatoase, o minima disciplina alaturi de curajul de a ne petrece un pic de timp in bucatarie sunt suficiente pentru un stil de viata mai sanatos. Organizez frecvent evenimente, cursuri si activitati pentru cei interesati de acest subiect in scoli, gradinite sau companii.

reLife, compania pe care urmeaza sa o lansez, ofera solutii strategice de wellbeing pentru corporatii, folosind experti locali, internationali si tehnologie de ultima ora. Companiile primesc suport strategic, personalizat pentru nevoile lor particulare, prin planuri de interventie gandite de specialisti din diferite domenii (psihologi, sociologi, medici).

 

Creative Learning: Pentru multi dintre noi o schimbare de paradigma si tranzitia catre un stil de viata sanatos par o revolutie care ne va solicita destul de mult. Apare blocajul integrarii unei altfel de rutine in program. Din experienta ta personala, dar si din cea a trainerului in Nutritie & Wellbeing, este intr-adevar un proces de durata, solicitant?

 

Larisa Petrini: Este cel mai adesea un proces de durata, insa nu neaparat solicitant. Depinde de fiecare dintre noi, de obiectivele pe care ni le stabilim si de rabdarea de care dispunem. Cred ca nu exista bariere, ci obstacole pe care le putem depasi cu determinare si perseverenta odata ce ne gasim automotivatia. Si mai cred ca singura competitie este cea in care ne punem singuri.

Traim intr-un context plin de promisiuni nerealiste: ‘un corp nou in 3 luni’, ‘rezultate garantate in doar 10 saptamani’, ‘un ten mai luminos’. Aceste sintagme au facut o frumoasa cariera in ultima vreme si pentru ca se asorteaza perfect cu lipsa de rabdare si timp. Vrem sa se intample totul de pe azi pe maine si in mod aproape paradoxal, in ciuda faptului ca mancam din mers sau pe birou ca sa putem lucra in paralel, cumparam mancare hiper procesata sau gatita ca sa nu pierdem timpul in bucatarie, timpul liber intarzie sa-si faca aparitia. Petrecem mult mai putin timp de calitate cu noi si cu cei dragi. Uitam adesea de lucrurile simple care ne fac fericiti, fie ca e vorba de natura, o portie buna de ras sau un hobby.

 

Creative Learning: Sunt aceste 5 aspecte – al hranei, nivelul fizic, mental, emotional, spiritual - secretul unui curs complet despre nutritie si viata sanatoasa? E corect sa credem ca traim armonios daca omitem unul dintre ele?

 

Larisa Petrini: Structura cursului cuprinde pilonii pe care se sprijina vietile noastre cotidiene, chiar daca de multe ori nu realizam intotdeauna acest lucru. Pilonul fizic e despre armonia trupului, aflata in stransa legatura cu mentalul, care este responsabil de calitatea deciziilor pe care ni le asumam si de capacitatea de prioritizare a activitatilor de zi cu zi. In continuare, in cadrul pilonulului emotional invatam sa dezvoltam relatii sanatoase cu cei din jur, iar wellbeing-ul spiritual se bazeaza pe faptul ca fiecare dintre noi tinde spre o stare de armonie cu sinele si cu ceilalti in timp ce incearca sa isi echilibreze spiritul cu lumea exterioara, prin consistenta in valori, principii morale si credinta.

 

Exista o interdependenta intre toate aceste elemente: ceea ce mananci trebuie sa te faca fericit, la fel cum deciziile pe care le iei, relatiile pe care le ai atat cu tine cat si cu cei din jur trebuie sa se desfasoare intr-o armonie continua.

 

Creative Learning: Se vorbeste recent destul de mult despre hrana sanatoasa. Dar despre echilibrul intre viata personala si cea profesionala, de Lifestyle management, de inteligenta emotionala si sociala, de etica si stil de viata sustenabil aproape deloc. Ce alte “teorii” ce nu sunt 100% corecte si nici complete ai mai identificat in discursul despre Nutritie & Wellbeing la noi?

 

Larisa Petrini: Nu le-as numi teorii cat false tendinte. Accentul pus exclusiv pe mancare sau exclusiv pe sport, in functie de directia din care ‘bate vantul’, fara a lua in calcul starea mentala, emotiile sau miscarea, curele de detoxifiere radicale facute cu sucuri sau alte produse special destinate pentru asta si, cel mai ingrijorator, nivelul de impostura al asa numitilor ‘specialisti’, autodeclarati, fara studii de specialitate sau experienta.

 

Creative Learning: Care au fost beneficiile pe care tu le-ai simtit in viata personala si cea profesionala dupa ce ai studiat si aplicat principiile cursului de Nutritie & Wellbeing?

 

Larisa Petrini: Am invatat sa imi ascult corpul, am invatat sa imi educ nevoile, sentimentele, emotiile. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie si am invatat sa fiu mai fericita cu mai putin, pentru ca fericirea vine din interior, si nu invers.

 

Cursul de Nutritie & Wellbeing are loc in weekend-ul 18-19 aprilie. Numarul locurilor este limitat.

 

Te poti inscrie la contact@creativelearning.ro.


Toate detalii despre calendar, programa, costuri pe
www.creativelearning.ro.

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24