Nestlé alături de World Chefs Association sărbătorește International Chefs Day. Cu această ocazie, Nestlé își reconfirmă angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din întreaga lume și de a contribui la un viitor mai sănătos. În ultimii ani, compania și-a intensificat eforturilor de inovare și reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantitățile de zaharuri adăugate, sare și grăsimi saturate și de creștere a conținutului de legume, fructe și cereale integrale. Îmbunătățirile la nivel de rețetă sunt însoțite la nivel local de campanii și inițiative de educare și conștientizare a importanței unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Un astfel de exemplu este Master Class-ul susținut de Chef Ștefan Popescu, prin care se arată importanța implicării copiilor în pregătirea mesei încă de la vârste mici.
Un studiu realizat de Nestlé Research arată că acei copii implicați în pregătirea mesei au avut un aport mai mare de salată (+ 76%) decât copiii care nu au fost implicați. În medie, copiii care au contribuit la gătit au consumat 200 grame de legume în concordanță cu cantitățile zilnice recomandate. Pe de altă parte, copiii care nu au fost implicați în procesul de preparare au consumat doar 145 de grame de legume1 .
În România, 1 din 4 copii este suprapoderal sau obez și doar 40% dintre români consumă zilnic legume și fructe2, obicei care trebuie cultivat în familie de la vârste fragede, mesele în familie fiind foarte importante pentru a încuraja obiceiuri sănătoase.
În cadrul Master Class-ului susținut de Nestlé, Chef Ștefan Popescu pregătește o rețetă sănătoasă, delicioasă, ușor de gătit împreună cu cei mici. Pentru a urmări toate indicațiile chef-ului și pentru a vedea sfaturile unui nutriționist și ale unui psiholog, se poate intra pe site-ul https://www.nestle.ro/international-chefs-day sau pe canalul de Youtube Nestlé România.
„Nestlé își dorește să inspire zi de zi părinții și copiii să facă alegeri sănătoase și să adopte un stil de viață activ și echilibrat, în special din punct de vedere nutrițional. Prin intermediul programului nostru global, Nestlé for Healthier Kids, ne dorim să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase, până în 2030. Programele educaționale la care suntem inițiatori și parteneri vin în completarea unui proces continuu de cercetare și dezvoltare, prin care ne dorim să oferim oamenilor din întreaga lume alternative sănătoase pentru produsele lor favorite, pentru toate etapele vieții lor”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.
Studiile arată faptul că implicarea copiilor în pregătirea mesei este benefică din toate punctele de vedere: copiii nu doar că ajung să guste ceea ce au gătit, dar și mănâncă de cele mai multe ori preparate care conțin legume și fructe pe care în mod obișnuit nu vor să le mănânce. Totodată, se obișnuiesc să vorbească despre sănătate, despre mâncare și despre ingrediente sănătoase3.
Specialiștii recomandă să aducem copiii în bucătărie și să-i implicăm în pregatirea mesei, pentru că acest lucru are un număr mare de beneficii, de la deprinderea unor abilități de bază, înțelegerea unor concepte de matematică și până la întărirea stimei de sine și construirea unor obiceiuri sănătoase.
Diana Lupu, psiholog, povestește care sunt aceste beneficiile pentru copii: “Implicarea copiilor în pregătirea mesei este o adevărată aventură pentru cei mici, dar și pentru părinți. De cele mai multe ori adulții devin reticenți atunci când vine vorba de această activitate extrem de benefică în dezvoltarea abilităților copiilor, deoarece se gândesc în primul rând la dezordinea cu care se poate încheia această activitate. Lăsând la o parte acest aspect, implicarea copiilor într-o astfel de activitatate vine cu o mulțime de beneficii: întărește relația și comunicarea dintre părinte și copil, flexibilizează reticențele părinților, contribuie la dezvoltarea abilităților motorii de coordonare între ochi și mâini, abilități cognitive (rezolvarea unor probleme, găsirea de soluții, așteptare, urmărirea unor indicații) și dezvoltarea limbajului“.
Gătitul îi ajută pe cei mici să învețe să numere, să măsoare cantități, să își folosească mâinile, să folosească instrumente, îi învață să-și cultive simțurile și papilele gustative, este un lucru știut faptul că cei mici sunt foarte reticienți și pretențioși când vine vorba să guste ceva nou. În bucătărie, sub atenta supraveghere a unui adult, ei pot să exploreze și să încerce lucruri, cum ar fi să folosească un mixer, cuptorul și cuțitele.
“Rețetele pe care le realizăm împreună cu cei mici trebuie să fie potrivite pentru categoria lor de vârstă, trebuie să le oferim copiilor o alternativă sănătoasă, este indicat să gătim rețete de sezon, în care să folosim ingrediente locale, accesibile. Ideal este să avem o carte de bucate sau o rețetă care descrie fiecare pas și să le dăm posibilitatea copiilor să miroasă și să guste ingredientele pentru a se împrieteni cu ele. Nu în ultimul rând, implicați-vă copiii în procesul de curățare după ce ați pregătit masa!”, spune Chef Ștefan Popescu, membru al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.
S-a demonstrat4 că simpla vizionare a unei emisiuni de gătit îi determină pe copii să facă alegeri mai sănătoase. Vă invităm să urmăriți împreună cu cei mici Master Class-ul nostru cu Chef Ștefan Popescu pe https://www.nestle.ro/international-chefs-day.
Despre Nestlé
Inițiativele globale Nestlé:
În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.
Nestlé for Healthier Kids
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se regăsesc se concretizează prin parteneriatele cu mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais și programul „Traista cu sănătate”, inițiat de Prof. dr. Veronica Mocanu.
Nestlé needs YOUth
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.
Sustenabilitate
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.
Articole din aceasi categorie
- Vrei un job in 2021? Care sunt competentele cheie de care ai nevoie
- De International Chefs Day, Nestla promoveaza gatitul impreuna cu copiii
- Brio, prima platforma romaneasca de teste digitale standardizate pentru elevi, se listeaza pe SeedBlink
- Aproximativ 800 de copii vor incepe scoala in aer liber, in clase special amenajate
- Start Major, programul UniCredit Bank care pregateste liceenii din invatamantul profesional si tehnic pentru independenta, s-a incheiat cu o „tabara” online
- „CASA CU PAPUSI” in competitie la SARAJEVO IFF
- Cum arată viitorul in educatie? „Profesorii au nevoie de conectare cu piata muncii”
- Cum poti face #EducatieAltfel de la distanta?
- Scoala Canadiana Maple Bear deschide inca doua gradinite in Romania, la Cluj-Napoca
- Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocari
- Barometru EY: Tinerii sunt interesati de dezvoltarea personala si de invatare
- ParentIS organizeaza "Sfarsitul razboiului interior", 25 aprilie 2020 cu Gáspár György
- FUTURE - programul inovator prin care atragi noi angajati si te implici in #EducatieAltfel
- 2 ore de educatie altfel – timpul potrivit pentru a te pregati de viitor
- A noua editie a Academiei Mintilor Creative de la UniCredit Bank incheie cursurile de primavara
- Vino la Ziua Portilor Deschise la British School of Bucharest
- Romania, pe harta celui mai mare eveniment educational de programare din istorie
- Provocarile parentingului modern
- O zi dedicata parentingului impartasit la Cluj-Napoca
- Cea mai mare competiție de programare dedicată fetelor, se apropie de finala fazei naționale
- The Woman Parenting Workshops, pentru parinti interesati de educatie continua
- Liber la educatie sau educatie la liber?
- Te invitam sa descoperi Clubul PlaYouth
- Access MBA tour are loc la Bucuresti
- 4 cursuri creative de primăvară, care-ți pot da o nouă direcție în carieră
- PlaYouth lanseaza primele tabere alternative pentru parinti si copii
- Profita de oferta Early-Bird pana pe 1 august si inscrie-te la Scoala de Vara de E-Commerce GPeC!
- Arta Negocierii: Cum sa obtii ceea ce iti doresti
- 3 cursuri care-ti pun creativitatea si mainile la treaba in mai si iunie. Book your creative weekends!
- Descopera cursurile de Dezvoltare Personala de la Fundatia Calea Victoriei
- Cursuri intensive de management de proiect, marketing digital si resurse umane in cadrul SMARTER Academy
- Atelierul "Cum sa Comunicam Eficient"
- Perimetrul lui David. Despre adaptarea metodelor de invatare la nevoile copilului.
- Hour of Code promoveaza tehnologia in scolile din Romania
- Inscrie-te la prima Scoala Digitala pentru ONG-uri
- Un nou Atelier de dictie si vorbire, incepand cu 2 noiembrie, la Fundatia Calea Victoriei
- Limba romana pe agenda expatilor, a treia editie a seminarului organizat de Centrul de Limbi Straine A_BEST
- Care sunt avantajele unui curs de Graphic Design? De saptamana viitoare, la Creative Learning
- Scoala pentru freelanceri, de pe 6 octombrie, la Fundatia Calea Victoriei
- Cursul de Design Interior incepe pe 29 septembrie la Creative Learning
- QS World MBA Tour – MBA de Top la Bucuresti, pe 29 septembrie
- QuickLearn – educatie la superlativ
- Atelier de Inteligenta emotionala, 17-21 august
- Primul camp dedicat antreprenoarelor, la Conac Polizu
- Jumatate dintre studenti si-ar dori sa inceapa propria afacere in urmatorii 2 ani
- Scoala de Vara de Branding personal
- TARGUL SCOLILOR DE VARA 2015 la Fundatia Calea Victoriei. Ce poti face relaxant si destept vara asta in Bucuresti!
- Orientarea Vocationala: viitorul educatiei
- Atelier de dictie si de vorbire
- Cresterea increderii in sine si dezvoltarea charismei
- „Auditul lingvistic in procesul de recrutare”, un eveniment pentru practicienii de resurse umane
- Ingenius 2015 – Un proiect indraznet de advertising, organizat de ASER
- 3 criterii importante in alegerea unui centru privat de educatie
- Cum interactionam cu alte nationalitati?
- Peste 30 de participanti la cea de-a doua editie a evenimentului „Limba romana, pe agenda expatilor”
- Curs de Branding personal
- Planificarea si organizarea evenimentelor
- Un nou program de leadership, despre Conducerea prin Valori
- O noua platforma pentru studenti si peste 700 de oportunitati in toate domeniile profesionale
- Un nou proiect pentru dezvoltarea personala si profesionala a studentilor: Dream Big 2015
- Atelier de tehnici de relaxare, cu actrita Marcela Andrei
- Atelier de Networking: Arta de a stabili si mentine relatii
- Cat de profitabil este sa urmezi un program MBA full-time?
- Elevii vor putea studia gratuit programe noi de educatie antreprenoriala, economica si de orientare profesionala
- Esecul „Nativilor Digitali”
- A_BEST organizeaza editia a doua a seminarului „Limba romana, pe agenda expatilor”
- Arta de a asculta
- Tinerii studenti romani vor sa fie propriii lor sefi
- Time Management @incubator107
- Eveniment de CSR si invatare: Parinte si manager
- Cum sa comunicam eficient
- Ce poti face intr-o ora? Invata bazele programarii, in cadrul celui mai mare eveniment de educatie!
- incubator107 lanseaza programul "Da-ti demisia!"
- Ce avantaje iti aduce un curs de Personal Branding? De vorba cu Larisa Petrini si Simona Gherasim.
- CREATIVE LEARNING lanseaza in sesiunea de toamna 3 cursuri noi: Personal Branding, Social Media, Nutritie & Wellbeing
- Curs de Branding personal cu Anca Maria Banita, 15 octombrie 2014
- Atelier de Vorbire in public: Secretul prezentarilor de succes
- Trainingul "Invatam sa fim mai manierati la masa"
- ECHITFEM: Un eveniment despre echitatea pe piata muncii pentru femei
- Cursuri si traininguri utile, organizate incepand cu luna mai 2014
- DESIGNIST lanseaza CREATIVE LEARNING: scoala de cursuri creative si interactive unde te reinventezi profesional
- Training-uri pentru dezvoltare si succes, in Bucuresti si in tara
- Training gratuit si finantare pentru start-up-uri
- Andreea Sandita , castigatoarea concursului UE pentru traducatori
- Profesoara de la Cluj, premiata de Cambridge
- Atuurile si minusurile MBA-ului online
- Ne oprim din invatat?
- Cursuri de masterat utile pentru o femeie de afaceri
- Zece greseli pe care sa le eviti atunci cand inveti o limba straina
- Transforma hobby-ul in profesie: cursuri de cosmetica si burse finantate 100%
- Tabere de engleza in Marea Britanie pentru tinerii romani
- Proiect: Bacalaureatul International, in liceele de stat, din Romania
- Ghidul succesului personal, in 2014
- Doneaza pentru copiii din Centrul de Plasament Pinochio!
- Public speaking, de la fobie la succes
- 5 motive pentru care limba germana reprezinta un must-have
- Club de conversatie „Business English for Real!”
- Trainingul si pantofii rosii
- A_BEST Summer School, editia I: cursuri intensive de limba engleza, ateliere practice si cluburi de conversatie
- S-a lansat primul ghid cu solutii practice pentru parinti, aplicate pe mentalitatea romanilor
- Un concept inovator de vacanta pentru copii
- A_BEST: Cursuri de limba germana prin predare interactiva, in perioada februarie-aprilie 2013
- Pre-testarile Cambridge: Ia-ti examenele cu succes!
- Shakespeare School - Centru de Platina pentru Pregatirea Examenelor Cambridge
- Consiliere si formare profesionalala la standarde europene pentru antreprenori si manageri
- Redactare de e-mailuri sau discursuri publice in limba engleza?
- Clasamentul celor mai bune 400 de universitati din lume in 2011-2012
- Predarea in domeniul limbilor straine: metoda interactiva, beneficii imediate
- Vrei sa ramai in elita de business? Imbunatateste-ti Engleza de Afaceri!