Articole
04-03-2014

Are doar 19 ani, este nascuta in Canada si pare a fi urmatoarea stea a tenisului mondial. Numele ei este Eugenie Bouchard, insa toata lumea o cunoaste drept Genie si a fost prima canadiana care a castigat un titlu de Grand Slam, la categoria Junior, in 2012, la Wimbledon, si a fost numita Newcomer al anului 2013. Ce o face insa atat de speciala?

Un raspuns corect ar fi potentialul ei de a obtine titluri importante in domeniul sportiv, insa Genie detine si unele calitati ce o proiecteaza drept o personalitate extrem de atractiva pentru domeniul marketing-ului.

"Este o atleta incredibil de talentata si un ambasador de brand extrem de vandabil pentru orice companie ce si-ar dori sa colaboreze cu ea", explica Stacey Allaster, director executiv al Asociatiei de Tenis pentru Femei (WTA), pentru BBC.

Desi acum Genie are la activ doar cateva contracte semnate cu firme de echipamente sportive, aceasta este considerata a fi succesoarea Mariei Sharapova. Frumoasa rusoaica a reusit nu doar performante in cariera de jucatoare de tenis, insa a reusit sa reprezinte imaginea unor produse ale unor companii importante, precum: Land Rover, Canon, Tiffany sau Fred Perry.

"Victoriile obtinute de tanara sunt un imbold in plus pentru companii pentru a-si asocia produsele cu imaginea ei, pentru a transmite ideea de victorie si de standarde inalte", este parerea lui Nigel Currie, expert in domeniul marketingului sportiv.

Unii privesc cu neincredere acest nou interes fata de Genie si sunt de parere ca presiunea care se pune pe umerii ei, de a fi urmatoarea IT-Girl a tenisului, ar putea sa o faca sa cedeze. Un exemplu, in acest sens, este o alta jucatoare de tenis din Rusia, Anna Kournikova, care parea sa promita multe la inceputul carierei, insa a excelat mai mult in domeniul publicitatii, fiind imagine a numeroase produse de lux pe parcursul anilor, ulterior abandonand cariera sportiva.

Foto: montrealgazette.com

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24