Articole
04-02-2014

O specializare care sa te ajute in avansarea in cariera sau cursuri postuniversitare cu tehnici noi pentru conducerea propriei afaceri sunt oricand un atu in viata ta profesionala.

Pentru ca nu trebuie sa schimbi complet programul tau de zi cu zi, cursurile online sau cele de invatamant la distanta sunt ideale. De pe site-ul masterstudies.ro, am aflat ca astfel de cursuri utile sunt diponibile nu doar la universitatile romanesti, ci si la o varietate de alte universitati din strainatate. Astfel, in functie de afinitatile tale lingvistice poti opta pentru cursuri online ori la distanta de la diferite universitati din Marea Britanie, Canada, SUA, Australia, Germania ori Franta.

Ai putea opta de exemplu pentru un masterat in administrarea afacerilor, denumit generic MBA. Acesta este un program care ii pregateste pe cursanti pentru dezvoltare intr-o varietate de situatii de afaceri, de la antreprenoriat si afaceri mici, la munca intr-o corporatie internationala. De regula, aceste cursuri se concentreaza pe specializari in finante, resurse umane, management, dreptul afacerilor si etica. In functie de specializarea pe care ti-o doresti, poti alege fie un MBA care sa se ocupe de unul dintre aceste domenii, fie un MBA mai general. Multe dintre universitatile ce au acest program de specializare, ofera posibilitatea cursurilor cu jumatate de norma, in cazul in care ai disponibilitatea sa ajungi de cateva ori in salile de curs ale universitatii.

In cazul in care ai nevoie de o specializare aprofundata, iar tu esti o femeie de afaceri cu o experienta de nivel mijlociu spre senior, atunci alege programele MBA Executive, denumite pe scurt, EMBA, ce ofera cursantilor posibilitatea de a avansa pe plan profesional atat in domeniul si industria in care deja muncesc, dar si in alte domenii. Studentii acestor EMBA pot fi de la ingineri la antreprenori, oferindu-se astfel o perspectiva ampla asupra anumitor domenii de activitate. Programele EMBA sunt perfecte pentru profesionisti care vor sa ajunga la un nivel superior in educatie si cariera fara a petrece prea mult timp departe de job. In plus, absolventii EMBA sunt preferati in pozitiile de la nivel executiv.

In cazul in care esti interesata de Drept, atunci un program de LLM, masterat in drept recunoscut peste tot in lume, ar fi alegerea potrivita pentru tine. Programul nu dureaza mai mult de un an. Studiile sunt, de regula, concentrate pe o anumita zona, de exemplu, dreptul international. De regula, cursantii care aplica pentru un astfel de program, trebuie sa fie absolventi de drept pentru ca doar LLM nu este o calificare suficienta pentru angajarea si practicarea in domeniu. De obicei, firmele notariale care se specializeaza in anumite domenii sau care au o clienti la nivel international cauta absolventi de programe LLM.

Daca esti interesata de o diploma de doctor intr-un domeniu care te pasioneaza sau poate chiar in domeniul in care activezi, atunci vei fi fericita sa afli ca acum se poate obtine prin studii facute chiar si la distanta. Multe programe internationale sunt predate in engleza. Desi in mod traditional studentii cu diplome de Doctorat au urmat cariere academice sau in cercetare, acum sunt foarte cautati de mediul de afaceri datorita cunostintelor lor specializate mai ales in industrii care se bazeaza mult pe inginerie si abilitati tehnice.

Exista si cursuri specializate dedicate celor care au nevoie sau doresc sa isi dezvolte cunostiintele, intr-un anume domeniu, fara a urma un program. De obicei, sunt cursuri scurte, individuale, pe subiecte specializate, cu aplicatii practice.

Sursa foto: ibusinessblog.co.uk

Autoare: Carmen Rotaru
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24