Articole
11-01-2015

In fiecare an, Institutul Pantone, cea mai importanta autoritate internationala in domeniul cromaticii, desemneaza culoarea anului respectiv in functie de evolutia trendurilor si de simbolistica acelei culori in viziunea reprezentatilor ce se intalnesc pentru a o alege.

 

Daca in anul 2014, culoarea vedeta a fost Radiant orchid, o nuanta de mov cu subtonuri de roz, primavaratica si vesela, culoarea anului 2015 este Marsala, ce isi imprumuta denumirea si nuantele pamantii de la vinul produs in jurul orasului Marsala din Sicilia.

 

Tonul rosu-caramiziu este extrem de versatil si se potriveste la fel de bine atat in garderoba femeilor, cat si in cea a barbatilor, putand fi inclusa cu usurinta printre hainele office sub forma unei piese vestimentare sau a unui accesoriu. Culoarea este usor de incorporat si datorita faptului ca se potriveste aproape oricarui tip de ten, reusind sa scoata in evidenta blush-ul natural al persoanei care o poarta.

 

Fiind o nuanta matura si sofisticata, se potriveste perfect in garderoba business, atat ca o culoare de baza pentru intreaga tinuta, dar mai ales in rolul de piesa-suport, reusind sa aduca un plus de viata tinutei daca o vei folosi sub forma unui accesoriu.

 

Daca nu vrei sa risti si sa alegi din prima un costum sau o rochie in culoarea anului 2015, o poti integra treptat in garderoba ta. Poti incepe cu un set de bijuterii sau cu o esarfa in aceasta culoare si, de ce nu, cu o geanta sau cu o pereche de pantofi eleganti. In special daca preferi negrul sau culorile pamantii, Marsala iti va aduce un plus de culoare si rafinament in tinutele tale.

 

Culoarea poate fi integrata cu usurinta si in produsele cosmetice pe care le folosesti. Daca vrei sa te familiarizezi cu nuanta, poti alege mai intai un ruj, un blush sau o oja pentru a vedea daca ti se potriveste cu adevarat.

 

Foto: pantone.com 

Autoare: Adina David
PR Assistant Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24