Articole
17-09-2012

Pentru a putea vinde produse si servicii, trebuie sa stii mai intai cum sa te vinzi pe tine. Aceasta este cea mai mare provocare. Iata cum sa stapanesti aceasta arta.

1. Gaseste-ti nivelul de confort
Primul pas in vanzari este sa te simti confortabil cu ceea ce faci. Pentru a dobandi cunostintele necesare si increderea de care vei avea nevoie, poti lucra o perioada de timp intr-o companie mica, unde sa fii indrumat in mod constant, sau poti sa urmezi niste cursuri de specialitate.

2. Defineste audienta tinta
Este extrem de important sa identifici in mod corect cine sunt consumatorii tinta pentru a putea sa iti stabilesti o strategie de vanzari eficienta. Defineste audienta tinta: cine sunt aceste persoane, varsta, sex, ocupatie, interese, nivel de educatie, etc. Nu vei putea sa adresezi tuturor sau sa vinzi acelasi produs oricui.

3. Studiaza obiceiurile de cumparare ale consumatorilor
Dupa ce ai identificat audienta tinta, va trebui sa studiezi indeaproape comportamentul consumatorilor. Spre exemplu, daca incerci sa vinzi un produs scump, vei observa ca decizia de cumparare este luata mai greu. Asadar, va trebui sa iti acorzi mai mult timp pentru a finaliza cu succes tranzactia.


Cititi tot articolul aici.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24