Articole
13-06-2016

Peste 3500 de studenti au aplicat primavara aceasta pentru pozitiile deschise de EY Romania, cu 55% mai multi decat in 2015. Numarul de aplicatii reprezinta un record absolut pentru EY Romania in cei aproape 25 de ani de prezenta pe piata romaneasca. Dintre acestia, 80 de tineri absolventi din Bucuresti si din tara au fost recrutati pentru a se alatura companiei in toamna acestui an.

 

Recordul de candidati inscrisi in procesul de recrutare de juniori al EY Romania de anul acesta reflecta activitatea din ultimii cativa ani, in care am construit impreuna cu studentii o punte mult mai solida de cunoastere reciproca. Studentii din Romania au avut ocazia de a ne cunoaste atat in spatiul virtual, cat si direct prin intermediul intalnirilor cu ei, astfel incat sa aiba o imagine cat mai clara despre ceea ce inseamna sa lucrezi in EY Romania. Ceea ce sper ca au perceput, dincolo de rigoarea profesionala, este o combinatie fermecatoare de pasiune pentru excelenta, autenticitate si entuziasm. Pe de alta parte, noi am inteles si integrat in modul nostru de lucru cateva dintre atributele specifice lor: energie, deschidere catre lume si viitor si un interes comun de a construi o lume care sa functioneze mai bine”, precizeaza Andreea Mihnea, Director Resurse Umane EY Romania.

 

70 de profesionisti din cadrul companiei si 20 de studenti ambasadori EY din Bucuresti, Timisoara si Craiova, au fost activ implicati in 45 de evenimente de cariera, din ianuarie pana in iunie 2016: targuri de joburi, workshop-uri, conferinte, evenimente de tip open doors sau zilele carierei.

 

Studenti din centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova si Chisinau au aplicat pentru posturile de junior la EY si au trecut printr-unul din cele mai complexe procese de recrutare din piata, care s-a derulat pe parcursul a trei luni.

Procesul a presupus parcurgerea de catre candidati a sase etape de selectie: aplicatii online, preselectia CV-urilor, evaluare initiala prin testare psihometrica a inteligentei logice si verbale, interviuri video, participare in centrul de evaluare EY Mega Days si interviurile finale fata in fata.

 

1200 de candidati au trecut de pre-selectia initiala a CV-urilor si au intrat in procesul de testare. 30% din acestia au promovat in etapa urmatoare, a interviului video, metoda folosita cu succes de trei ani de EY in Romania si care ofera un numar mare de avantaje in procesul de selectie si sanse egale candidatilor din intreaga tara.

 

In etapa finala din cadrul EY Mega Days - centrul de evaluare si dezvoltare, 200 de studenti au concurat pentru o pozitie de junior la EY. Conform feedback-ului inregistrat dupa eveniment, EY Mega Days a depasit asteptarile a 94% din participanti, care au trecut printr-o experienta inedita de evaluare. Alaturi de viitorii lor manageri, au avut ocazia sa demonstreze cunostinte de specialitate si competente de lucru in echipa, gandire critica, management de proiect, rezolvand studii de caz prin exercitii interactive, prezentari si jocuri de rol, individuale si de grup.

 

Conform studiilor privind cei mai doriti angajatori, publicate in 2015 de catre Catalyst si Trendence, EY Romania a fost votat cel mai dorit angajator in domeniul serviciilor profesionale din tara si cel mai cautat angajator din cadrul Big4, aflandu-se in topul preferintelor tinerilor cu potential ridicat si ale studentilor la programe de Master.

 

De altfel, aceasta perceptie favorabila a fost cea care a determinat pe majoritatea dintre candidati sa aplice anul acesta la EY. Mai mult decat atat, din feedback-ul candidatilor de anul acesta, dincolo de reputatia companiei, celelalte elemente definitorii pentru a aplica la EY au fost: accesul la oportunitati de training si invatare accelerata, expunerea larga la o varietate de experiente si provocarea de a lucra in cadrul unei echipe profesioniste.

 

Ceea ce ma bucura cel mai mult la mesajul primit din partea studentilor, reflectat in studiile de employer branding si in numarul de oameni interesati sa lucreze cu noi este faptul ca am depasit niste bariere de perceptie de ambele parti, spunand lucrurilor pe nume cu responsabilitate. Din interactiunile avute inainte si pe parcursul procesului de recrutare si selectie, candidatii au inteles ce inseamna sa lucrezi intr-un mediu de elita. A onora aceasta validare reciproca este o alegere pe care colegii mei o fac in fiecare zi si o decizie care merita a fi luata atunci cand iti doresti o cariera si nu doar un simplu loc de munca”, adauga Andreea Mihnea.

 

Toti cei peste 80 de absolventi recrutati in aceasta primavara vor fi inclusi in programe de formare si certificare profesionala la cel mai inalt nivel in domeniul consultantei. EY Romania investeste anual in medie 3.000 de Euro pentru formarea fiecarui angajat si ofera o gama larga de beneficii. Aceasta investitie se reflecta in rezultatele exceptionale pe care tinerii specialisti EY le obtin in cadrul sesiunilor de examinare pentru diverse certificari internationale, precum ACCA, ICAEW Chartered Accountant (ACA), Chartered Financial Analyst (CFA) si Advanced Diploma in International Taxation (ADIT).

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24