Articole
29-05-2015

Adina David, Femei in Afaceri: In aprilie ai lansat Touristry.ro, un blog despre calatorii si afaceri in turism, unde oamenii pot citi recomandarile si impresiile tale despre locuri, oameni si activitati care te-au facut sa vrei sa povestesti mai departe despre ele. Spune-ne cum ti-a venit ideea si care sunt obiectivele tale privind acest proiect.

 

Alice Udrea: In urma cu cativa ani, cand am inceput sa lucrez pe proiecte de management hotelier, dandu-mi seama de lipsa de informatii din Romania in acest domeniu, am inceput sa ma gandesc la un site dedicat celor din hotelarie. Imi doream ca acel site sa fie o sursa de informare si conectare a celor implicati in hotelarie si domeniile conexe.

 

Ulterior, castigand experienta si in agentia de turism, observand nevoia turistilor de noi idei de vacanta, informatii despre destinatii, modul de organizare al calatoriei si de repere obiective de evaluare, am decis sa imbin cele doua idei. Trebuie sa recunosc ca un rol important au avut si prietenii si familia, care m-au incurajat sa merg mai departe si ideile mele sa nu ramana in stadiul de proiect.

 

Astfel s-a nascut Touristry, un blog despre calatorii si afaceri in turism. Touristry cuprinde sectiuni atat pentru cei pasionati de turism si care isi doresc o sursa de inspiratie pentru vacantele lor, cat si pentru cei care isi desfasoara activitatea profesionala in acest domeniu prezentand interviuri, cariere in ascensiune, stiri, studii de caz, dezbateri, evenimente etc.

 

Imi doresc ca Touristry sa fie locul unde cititorii sa poata cunoaste cativa dintre oamenii implicati in domeniul turismului din Romania si poate si extern, sa poata citi despre experientele si opiniile lor, sa poata urmari evolutia lor profesionala sau a afacerilor pe care le conduc.

Tot aici imi propun sa aduc in atentie studii de caz, stiri si noutati in domeniul turismului, ca si sursa de informare pentru colegii de breasla.

 

A.D.: Care a fost feedback-ul primit dupa lansarea blogului?

 

Alice Udrea: Feedback-ul a fost foarte bun inca din prima zi de la lansare. Am fost chiar foarte placut surprinsa sa primesc multe mesaje din partea unor persoane pe care nu le cunosc si sa descopar un numar mare de oameni care sunt interesati sa urmareasca un blog de acest profil. De asemenea consider un feedback bun si numarul de vizitatori, accesari si durata vizitei pe blog precum si cele din social media.

 

A.D.: Cum reusesti sa imbini activitatea ta profesionala cu acest proiect?

 

Alice Udrea: Am creat Touristry din pasiunea mea pentru acest domeniu si nu l-am conceput ca si un „business” propriu-zis. Este un proiect part-time, dar care se imbina foarte bine cu activitatea mea profesionala. Aici postez doar experiente din calatoriile proprii, pe masura ce ele se intampla neavand termene si deadline-uri, iar in ceea ce priveste publicarea interviurilor, studiilor de caz, evenimentelor, stirilor si noutatilor in domeniul turismului aceasta se intampla in functie de timpul disponibil...totul este doar chestiune de organizare.

 

A.D.: Ce te-a inspirat sa alegi o cariera in turism? Ai schimba ceva daca ai putea sa o iei de la inceput?

 

Alice Udrea: Am prins gustul calatoriilor inca din copilarie, cand aproape in fiecare weekend plecam intr-o excursie cu familia, fie doar cativa kilomentri parcursi pe jos sau cu bicicleta in zone apropiate orasului, fie in alte zone ale tarii. Fiind o fire foarte sociabila si vesela, intotdeauna mi-a placut sa interactionez cu oamenii si mi-am dorit sa lucrez intr-un domeniu care sa imi permita acest lucru.

Oarecum decisiv a fost momentul in care am ales specializarea facultatii pe care am urmat-o, iar apoi a urmat primul meu job in turism, lucru care s-a petrecut in primul an de facultate.

Cu siguranta nu as schimba nimic in ceea ce priveste alegerea pe care am facut-o referitor la specializarea si domeniul in care activez. Consider ca unul dintre cele mai importante aspecte in viata unei persoane este sa lucreze in domeniul care ii place.

 

A.D.: Spune-ne trei lucruri esentiale la care trebuie sa fim atenti atunci cand ne planuim vacanta.

 

Alice Udrea: Atunci cand planuim o vacanta trebuie sa tinem cont de :

• perioadele optime recomandate pentru acele calatorii;

• numarul si notorietatea obiectivelor in zona pe care dorim sa o vizitam;

• daca zona respectiva ne poate oferi experienta si facilitatile necesare pentru deconectare pe care le dorim de la acel concediu, prin elementele sale de rare sau unice in zona si in apropiere etc.

 

A.D.: Cum arata vacanta unei persoane care lucreaza in turism? Te deconectezi complet sau vezi lucrurile tot din prisma profesionala?

 

Alice Udrea: Tin sa savurez la maxim, in tihna, fiecare experienta si loc vizitat, astfel ca in vacante reusesc sa ma deconectez destul de bine si sa imi acord un mic ragaz de la viata cotidiana. Trebuie sa recunosc insa ca nu ma pot stapani sa nu evaluez din punct de vedere profesional si prin prisma sistemului meu de evaluare calitatea serviciilor si facilitatile pe care le gasesc la fata locului si sa dau feedback in acest sens. In turism in mare parte este vorba despre experiente unice, raportate la un nivel „setat” al asteptarilor si consider ca este foarte util pentru prestatorii de servicii in turism sa primeasca un feedback realist din partea unui coleg de breasla.

 

A.D.: Care a fost cea mai frumoasa vacanta in care ai fost pana acum?

 

Alice Udrea: Cea mai frumoasa vacanta a fost in Franta. Spun ca a fost cea frumoasa pentru ca a cuprins o multitudine de locatii si experiente: vraja Parisului, istoria localitatilor si castelelor din jurul Parisului, vizita la mare in Normandia, vizita in sate traditionale, concerte etc.

 

A.D.: Ce sfaturi ai pentru membrele comunitatii Femei in Afaceri in ceea ce priveste calatoriile in interes de afaceri? Poti imbina placerea cu business-ul?

 

Alice Udrea: In calatoriile de afaceri stim ca timpul liber pentru vizitat este foarte scurt (uneori chiar inexistent) si atunci incerci sa vezi cat mai mult posibil intr-un ritm alert. Le sfatuiesc pe membrele Femei in Afaceri sa faca tot posibilul sa imbine placerea cu business-ul pe durata calatoriilor de afaceri, incercand sa isi organizeze timpul in asa fel incat sa reuseasca sa si viziteze cateva dintre atractiile zonei. Intr-o calatorie de afaceri timpul alocat vizitei catorva obiective turistice inseamna detasarea absolut necesara pentru „incarcarea bateriilor” dupa o zi cu o agenda de lucru condensata.

 

Cateva idei ar fi :

- sa solicite unei agentii de turism, inainte de plecarea in calatoria de afaceri si propuneri pentru un scurt tur ghidat al zonei (uneori chiar si nocturn poate fi fascinant) si sa includa in programul sau o pauza de 2-3 ore pt acest tur;

- sa solicite informatii despre atractiile turistice din zona la hotelul unde sunt cazate si in functie de timpul disponibil sa viziteze individual locurile emblematice ale zonei;

- sa experimenteze locatii si activitati care pot transmite cat mai mult din traditiile si istoria locala;

 

http://touristry.ro/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24