Articole
13-10-2014

Timpul petrecut la birou de catre fiecare dintre noi a crescut in ultimii ani, fiind acum de 41 de ore pe saptamana. Daca la aceste ore adaugam si timpul pe care il pierdem zilnic in trafic pe drumul dintre casa si locul de munca, ne apropiem vertiginos de o medie de 10 ore/zi ocupate cu serviciul. Cum munca majoritatii este in prezent una sedentara, care este rezultatul?

 

Avem parte de o crestere a nivelului de stres, de aparitia insomniilor, a bolilor de inima, a obezitatii, iar uneori chiar si de aparitia depresiei. Toate acestea inseamna, in limbajul angajatorilor, o scadere a randamentului angajatilor, costuri ridicate si scaderea eficientei corporatiilor.

 

Un angajat cu probleme de sanatate poate costa o companie cateva mii de dolari pe an (boli de inima – 6.000$, depresie – 6.600$, diabet – 5.000$) sau poate avea un grad ridicat de absenteism (in cazul obezitatii, absenteismul este de 2,3 ori mai ridicat decat media).

 

Un studiu ce se intinde pe 2 ani, efectuat de Life Time Fitness si Media Health Insurance, arata ca angajatii care faceau in mod regulat sport au inregistrat o scadere a costurilor cu asistenta medicala cu 33,6%, a vizitelor la medic cu 13% si a tratamentelor medicamentoase cu 9%. Aceste rezultate s-au transpus mai departe in randamente mult mai bune ale angajatilor la locul de munca.

 

Companiile care investesc in programe de wellness si care ofera angajatilor beneficii sub forma de reduceri sau chiar gratuitate pentru participarea la aceste programe au doar de castigat pe termen lung. Spre exemplu s-a determinat ca fiecare dolar cheltuit de o companie peoferirarea de abonamente wellness pentru angajati aduce pe termen lung un castig mediu de 3,14$. Iata deci un randament al investitiei fantastic, de peste 300%.

 

Aproape jumatate din companiile din Statele Unite ofera programe de wellness care in principal recompenseaza angajatii care au comportamente sanatoase de tipul renuntarii la fumat sau practicarii de sport. In acelasi timp, anumite companii au o abordare opusa, penalizand angajatii care refuza sa participe la initiative de tipul „Ai grija de sanatatea ta”.

 

Pe langa beneficiul coporatiilor de pe urma implementarii programelor de wellness, cel mai important este ca avantajele directe, imediate le resimt angajatii. Scaderea nivelului de stres, un somn mai linstit, cresterea creativitatii si o stare generala de bine sunt de departe beneficii care merita pe deplin sa ne rupem 30 de minute pe zi pentru a practica putin sport.

 

Sursa foto: http://www.healthynanny.com/

 

Autoare: Alexandra Suciu

Commercial Manager – Xerox Romania

Co-Owner – www.ideeamea.eu

contact@ideemea.eu

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24