Articole
05-02-2014

O idee buna se poate transforma intr-o afacere profitabila, chiar si atunci cand apartine unui copil. Povesti de succes la varste fragede auzim frecvent in competitiile sportive, in arta, dar, pe terenul de joaca al oamenilor mari, un business nu mai e deloc o joaca de copil.

Raiul adolescentelor
In 2005, Juliette Brindak avea 16 ani, multe idei si multe sperante pentru viitor. Cu planuri mari, Juliette a pus bazele unui website dedicat adolescentelor. Miss O and Friends, asa cum se numeste site-ul, a ajuns la 10 milioane de vizite pe luna, iar in 2012 acesta era estimat la 15 milioane de dolari, conform Business Insider.

Ideea i-a venit lui Juliette cand avea doar 10 ani si a desenat o gasca de cinci prietene, pe care le numea “Cool Girls”, personaje inspirate de propriile prietene. Sora sa, Olivia, a inspirat crearea personajului Miss O.
De la inceputurile timide si fara multe artificii, fiind doar o activitate in familia Brindak, Miss O and Friends s-a dezvoltat frumos, oferind acum vizitatoarelor pagini de forum, muzica, jocuri si multe articole din diverse domenii, dar, chiar si in prezent, Miss O si cele cinci personaje sunt atractia principala a site-ului.

Leanna si secretul unui par superb
Leanna este din Statele Unite ale Americii si are acum 18 ani. La varsta de 9 ani, Leanna a devenit Directorul General Executiv al propriei companii de produse naturale de ingrijire a parului. Toata afacerea a inceput atunci cand fetita a realizat ca ar putea impartasi si altora secretul cu ajutorul caruia isi mentinea parul frumos si sanatos. Reteta strabunicii haitiene a Leannei sta la baza tuturor produselor oferite de compania numita Leanna’s Inc.

La inceputuri, Leanna lucra in subsolul casei in care locuia impreuna cu parintii si oferea mostre gratuite cunoscutilor, in incercarea de a vedea daca aceasta initiativa ar putea avea succes. In prezent, afacerea aduce un profit de 500.000 de dolari anual, conform BBC.
Leanna Archer este cea mai tanara persoana care a sunat clopotelul de deschidere a  Bursei de Valori NASDAQ. De asemenea, Leanna a pus bazele unei organizatii non-profit, Leanna Archer Education Foundation, care ofera educatie si hrana copiilor neprivilegiati din Haiti.

Chimia ca un joc
Elementeo este un joc de carti al carui scop este invatarea celui mai important tabel din chimie,  Tabelul lui Mendeleev. Anshul Samar, din California, avea 12 ani cand a decis sa transforme invatatul acestei materii in joc. La inceput, Anshul a creat 5000 de exemplare a jocului, pe care l-a vandut cand avea doar 14 ani.  Dupa doua versiuni lansate cu succes, cativa ani mai tarziu, in timpul unui TedTalk, Anshul a lansat si aplicatia pentru smartphone a jocului cu elemente chimice.

Anshul Samar este Directorul General al Alchemist Empire si, in prezent, student al prestigioasei Universitati Stanford. Jocul Elementeo este vandut pe Amazon cu 35 de dolari.

Foto: magazine.wustl.edu

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24