Articole
30-10-2012

Duminica, 11 noiembrie, ora 19.00, Sala Radio


Fado se canta si se asculta cu sufletul „dezgolit” (Dulce Pontes)

 

Dulce Pontes va concerta in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” - o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, o serie de evenimente reprezentative din sfera spectacolului muzical.

 

Dulce Pontes este una dintre cele mai cunoscute voci ale Portugaliei, considerata (alaturi de Mariza, prezenta si ea in cadrul festivalului cu doi ani in urma) succesoarea de drept a reginei fado-ului, Amália Rodriguez. Desi o mare admiratoare a muzicii acesteia, Dulce Pontes nu este doar o interpreta a unor melodii deja celebre, vocea ei „cameleonica” neputand fi categorizata ca apartinand unui stil anume. Timbrul vocii ei si calitatile vocale ii permit sa interpreteze cu succes de la muzica pop la compozitii clasice, fado traditional si „world music” („muzica lumii” - prin fuziunea dintre fado si elemente muzicale contemporane, prin influentele magrebiene si de origine bulgara sau inlocuirea chitarei cu sintetizatoarele). Contributia sa determinanta la renasterea muzicii traditionale portugheze fado in anii ’90, popularizarea la nivel mondial a acestui gen muzical si imbogatirea acestuia cu noi valente structurale si interpretative – „noul fado” – se afla printre realizarile majore ale carierei sale muzicale.

 

Dulce Pontes a experimentat cu succes si o serie de colaborari celebre, printre care cea cu José Carreras, Andrea Bocelli, Cesária Évora sau Estrella Morente. Una dintre cele mai fructuoase si indelungate colaborari a fost insa cea cu renumitul compozitor italian Ennio Morricone, care a atins punctul culminant prin lansarea in anul 2003 a albumului „Focus”, vandut in peste 800.000 de exemplare.

 

A fost prezenta, de-a lungul timpul pe marile scene mondiale, printre care se numara: Palatul Regal din Madrid, Barbican Theatre din Londra, Arena din Verona, Royal Albert Hall din Londra, Palais des Congrès din Paris sau Carnegie Hall din New York.

 

In 2012, Dulce Pontes a fost invitata sa participe in macro-concertul "One world, family, love", organizat la Milano, unde a interpretat  melodia “Your Love” de Ennio Morricone in prezenta Papei Benedict al XVI-lea si a unei audiente de 350.000 de persoane.

 

In prezent, Dulce continua sa inregistreze albumul "Puertos de abrigo" si se pregateste pentru un nou concert cu  celebra orchestra „Roma Sinfonietta” impreuna cu maestrul Paolo Silvestri.


Biletele sunt disponibile online in reteaua www.vandbilete.ro, precum si la adresa Str. Vasile Lascar nr. 42-44, etaj 3, ap.7, program de luni pana vineri in intervalul 10:00 - 19:00. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul: www.opereta.ro.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24