Articole
27-10-2014

La finalul saptamanii trecute a avut loc a doua runda de jurizare a competitiei Antreprenorul anului in Romania, in urma careia juriul a desemnat finalistii competitiei. Din cei 40 de antreprenori remarcabili care s-au inscris in competitie, au ramas in cursa finala 12 oameni de afaceri, care conduc companii lider in sectoarele in care activeaza, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR si care au un numar agregat de angajati de aproximativ 8000 de persoane.

 

Din 2014, competitia EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, are loc si in Romania. EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de aproape 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.

 

Cei 12 finalisti se intrec pentru cele trei titluri care vor fi acordate la nivel national in cadrul ceremoniei de gala ce va avea loc pe 12 noiembrie 2014: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year si Social Entrepreneur Of The Year. Marele castigator va avea ocazia de a intra in finala mondiala pentru titlul World Entrepreneur of The Year, ce se va desfasura in iunie 2015 la Monte Carlo.

 

Pentru selectarea castigatorilor competitiei in Romania, juriul a examinat fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.

 

Juriul care a stabilit finalistii competitiei si care va alege castigatorii competitiei Antreprenorul anului in Romania este alcatuit din antreprenori si profesionisti dedicati antreprenoriatului: Stefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures si Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

 

Competitia Antreprenorul anului s-a lansat in Romania pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmata de etapa colectarii de aplicatii, ce s-a incheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor desfasurata intre 4 august – 15 septembrie 2014 si prima runda de jurizare, ce s-a desfasurat pe 9 octombrie 2014. Ceremonia de gala in cadrul careia vor fi desemnati castigatorii primei editii a competitiei la nivel national va avea loc pe 12 noiembrie 2014, in prezenta comunitatii de business.

 

“Vreau sa ii felicit pe toti antreprenorii care au avut curajul sa se inscrie in competitia Antreprenorul anului inca de la prima editie organizata in Romania. Eu si colegii mei am fost incantati sa ii cunoastem in interviurile care s-au desfasurat in lunile august si septembrie si suntem impresionati de afacerile pe care le-au construit cu multa munca si viziune.

 

Suntem onorati ca au ales sa intre in aceasta competitie, prin care ne dorim sa ajutam la recunoasterea realizarilor lor. Ei sunt cei care creeaza produsele, serviciile si locurile de munca ce sustin economia noastra si ii inspira pe cei aflati la inceput de drum sa fie la fel ca ei,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

 

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajati in peste 700 de birouri din 150 de tari si venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2014.

www.ey.com

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24