Articole
24-02-2014

National Association of Female Executives (NAFE), un supliment al revistei Working Mother din SUA, a dat publicitatii lista anuala a celor 50 de companii de top pentru femeile care detin functii de conducere, scrie forbes.com. NAFE evidentiaza zece companii apreciate ca oferind cele mai bune perspective pentru femei in 2014, cele mai mari sanse de ascensiune pe scara profesionala.

Aceasta concentrare a cercetarilor in directia posturilor executive ocupate de femei vine pe fondul unei reprezentari precare a sectorului feminin in sectorul leadershipului pentru companiile de top. Astfel, doar 4,6% din cele mai importante 1000 de firme si organizatii sunt conduse de femei, fata de 4% anul trecut. Cresterea este, asadar, una foarte lenta, dar trendul este ascendent si este asteptat sa urmeze aceasta traiectorie si in viitor.

Cele 50 de companii care se afla pe lista NAFE sunt locuri in care femeile au sanse mult mai mari sa avanseze decat in alte medii corporatiste din state, in care principalul scop a devenit sustinerea si finantarea ascensiunii profesionale a femeilor, mai ales prin programe de mentorat si sponsorizare si prin sprijinirea initiativelor acestora. Trendul este din ce in ce mai prezent in atentia mass media in principal pe continentele american si african, dar si in Europa.

Una dintre companiile de top cu o pondere mare a femeilor in functii de conducere este IBM, al carei director executiv este, din anul 2011, Virginia Rometty. De asemenea, 26% dintre managerii seniori ai IBM si 22% dintre directorii firmei sunt femei, potrivit NAFE.

Ernst&Young este pentru prima data inclusa in studiul NAFE si a ajuns direct in top 10, dat fiind faptul ca 46% din totalul angajatilor este de sex feminin, iar numarul partenerilor , directorilor si directorilor executivi femei a crescut de la 13% in anul 2000, la  24% in anul curent.

O alta franciza celebra aflata pe lista scurta a NAFE este Marriott, in care peste jumatate dintre angajati, respectiv manageri sunt femei. Avantajul aici este ca angajatului ii este oferita sansa sa avanseze, de la receptioner sau barman, prin programe de sponsorizare si recalificare, spre oricare functie de conducere ii permite propriul potential.

Foto: tum.de

Autoare: Cristina Andrei
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24